NISU UKLONJENI DRŽAVNI SIMBOLI: Ministarstvo prosvete Crne Gore o navodima da li je u školi u Andrijevici bilo elemenata kršenja Zakona

M. S.

15. 06. 2021. u 17:46

MALICIOZNA je i neistinita konstrukcija da su u OŠ ''Bajo Jojić'' u Andrijevici, uklonjeni državni simboli, a umesto njih, okačena ikona Svetog Save.

НИСУ УКЛОЊЕНИ ДРЖАВНИ СИМБОЛИ: Министарство просвете Црне Горе о наводима да ли је у школи у Андријевици било елемената кршења Закона

Foto Pixabay

Ovo je saopštilo Ministarstvo prosvete nauke i kulture, na koje, posebno na ministarsku Vesnu Bratić, zbog njene nacionalne pripadnosti, od momenta njenog izbora na funkciju, traje hajka medija odanih bivšem režimu.

- Ovakva konstrukcija samo je deo sve učestalije i zlonamerne kampanje, čiji je jedini cilj remećenje rada Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta, ali i Vlade Crne Gore. Naravno, ovakve nedobronamerne i perfidne podvale neće omesti Ministarstvo u sprovođenju čvrste rešenosti da učestvuje u stvaranju društva jednakih šansi, i školskog sistema u kome će primarni biti znanje, poštenje i struka, a ne podmetačine i prevare ove vrste - naglašavaju u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je odmah posle spinova pojedinih medija, preduzelo mere da utvrdi da li je u OŠ "Bajo Jojić" u Andrijevici bilo elemenata kršenja Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, što je stavljeno na teret novoizabranom direktoru škole Branku Kastratovića, koji je takođe zbog toga što se nacionalno izjašnjava kao Srbin, meta antisrpskih medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri