"GENOCID" NA MALA VRATA: U Skupštini Crne Gore traje rasprava o Rezoluciji o Srebrenici

M. SEKULOVIĆ

11. 06. 2021. u 07:26

PREDLOG Rezolucije o genocidu u Srebrenici, nema sumnje, biće usvojen u Skupštini Crne Gore, ako poslanici opozicione DPS prekinu "bojkot" i dođu na glasanje!

ГЕНОЦИД НА МАЛА ВРАТА: У Скупштини Црне Горе траје расправа о Резолуцији о Сребреници

Foto Skupština CG

U tome će im osim poslanika Bošnjačke stranke, SDP, SD i Liberalne partije koje su Skupštini dostavili Predlog rezolucije, a podršku su najavili i poslanici Građanskog pokreta URA, oskosnice koalicije "Crno na bijelo".

Ako bi bili prihvaćeni njihovi amandmani, za rezoluciju bi glasali i Branka Bošnjak iz vladajuće koalicije (Pokret za promene), poslanici kluba "Mir je naša nacija" Miodrag Lekić, i Demokrate Boris Bogdanović, Albin Ćeman i Momo Koprivica.

Njihovim amandmanima uz genocid u Srebrenici trebalo bi da budu osuđeni svi ratni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije i pokušaji pripisivanja krivice bilo kom narodu, kao i da se ustanovi dan sećanja na sve žrtve ratova devedesetih godina.

Poslanici DF su zahtevali da uz razne izmene neizostavno bude brisan termin genocid.

Jedan od predlagača rezolucije Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke, iskazuje spremnost da se tekst doradi kroz amandmansko delovanje, pre svega na osnovu sugestija iz koalicije "Crno na bijelo", i smatra da će rezolucija onemogućiti da se zločinci kriju iza naroda.

PROVOKACIJA

PREDLOG rezolucije je provokacija direktno usmerena protiv srpskog naroda kojom se želi satanizovati i proglasiti genocidnim, nedvosmislen je poslanik Demokratskog fronta i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja