BEČIĆ ISTI KAO MILO I KRIVOKAPIĆ: Ni on ne želi ugovor sa SPC, a izgovor mu je lokacija

Novosti online

28. 05. 2021. u 18:18

SVI dosadašnji javni istupi državnih i crkvenih vlasti išli su u pravcu da će se, nakon usaglašavanja Vlade i Crkve, Temeljni ugovor potpisati u Crnoj Gori. To je logičan, prirodan i racionalan pristup.

БЕЧИЋ ИСТИ КАО МИЛО И КРИВОКАПИЋ: Ни он не жели уговор са СПЦ, а изговор му је локација

Foto Skupština CG

Zašto je došlo do nekih novih momenata u odnosu na te najave i planove - i to baš u ovim danima - nije na meni da sudim, jer bi moglo biti shvaćeno kao mešanje u pitanja van mojih ustavnih nadležnosti. Na građanima i javnosti je da izvode zaključke -  kazao je predsednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić.

On je rekao da je razgovarao s premijerom Zdravkom Krivokapićem o „ovom juče iznenada aktuelizovanom pitanju“.

- Stav koji sam saopštio gospodinu Krivokapiću istovetan je stavu koji sam više puta saopštavao javnosti. Proces usaglašavanja i potpisivanja Temeljnog ugovora između države i Crkve je u nadležnosti Vlade, kako je bilo i u svim prethodnim slučajevima potpisivanja istog sa drugim crkvama i verskim zajednicama. Samim tim, nisam upoznat ni sa jednom radnom verzijom Temeljnog ugovora, i tim pre ističem da sve ono što predsednik Vlade, potpredsednik Vlade i članovi Vlade - odnosno Vlada - usaglase sa Crkvom, je nešto što je za mene prihvatljivo - naglašava Bečić.

On kaže da činjenica da istovremeno za Krivokapića jedan spektar političkih subjekata tvrdi da je protiv Crkve, a drugi da je crkveno lice, dovoljno govori o svrsi napada na njega i Vladu. Bečić poručuje da dostojanstvo, interes i čast države i Crkve u potpunosti moraju biti zaštićeni.

(Vijesti.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)