KRIVOKAPIĆ MORA DA BUDE SASLUŠAN: Medojević pokrenuo inicijativu, šverc cigareta kao u Milovo vreme

V. K.

25. 05. 2021. u 12:20

POSLANIK "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević uputio je Odboru za odbranu i bezbednost inicijativu za kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i direktora Uprave prihoda i carine Aleksandra Damjanovića.

КРИВОКАПИЋ МОРА ДА БУДЕ САСЛУШАН: Медојевић покренуо иницијативу, шверц цигарета као у Милово време

Foto D. Milovanović/Arhiva

Razlog kako se navodi u saopštenju, ponovno pokretanja posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Medojević u dopisu predsedniku Odbora Milanu Kneževiću navodi da je samo u januaru kroz ilegalne tokove u Crnoj Gori prodato 27,4 tone cigareta iz čega proizilazi da je državni budžet oštećen za između 7,5 i 8,5 miliona eura samo za jedan mesec!

- Na ulicama se prodaju brendovi Trokadero, FM, Manchester, Merilyn, Corset  i slični proizvodi bez akciznih markica. Nakon 2-3 mjeseca pregovora starih DPS švercera sa novom Vladom, prošle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar (tzv tranzit), dominantno preko Albanije i Kosova i Metohije. Odobrenje da će šverc ići bez problema i sa logističkom podrškom državnih organa dali su premijer, ministar finasija (Milojko Spajić) i šef ANB-a - tvrdi Medojević.

On u obrazloženju dodaje da su cijene cigareta za kupce van Crne Gore porasle od 50 do 100 eura po paketu, "zbog učešća nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamašnim iskustvomo ovom švercom iz 90-tih."

- Parlament mora pod hitno da iskoristi svoje kapacitete godine da spreči kriminalizaciju i ove Vlade, ćutanje i zabijanje glave u pesak nije rešenje. Imajući u vidu značaj predložene inicijative i političke konsekvence, cenim da sjednica Odbora treba da bude otvorena za javnost, zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba