OD BATAJNICE DO GRADA 30 MINUTA DUŽE: Zbog postavljanja toplovodnih cevi, danima kolone vozila do Pupinovog mosta

S. B. MILIŠEVIĆ

18. 05. 2021. u 12:45

KRENI, stani, kreni, stani, u koloni duž Batajničkog druma i Cara Dušana, od skretanja za Altinu do auto-puta za Novi Sad.

ОД БАТАЈНИЦЕ  ДО ГРАДА 30  МИНУТА ДУЖЕ: Због постављања топловодних цеви, данима колоне возила до Пупиновог моста

Foto Arhiva

I tako svaki dan, od prošle nedelje kada su počeli radovi kod Saobraćajne škole. Vozila javnog prevoza kasne od 20 minuta do pola sata, a putnici izlaze iz autobusa i pešače 300 i više metara kako bi problematičnu deonici obišli. Saobraćajne policije ni na vidiku.

Kada su JKP "Beogradske elektrane" počele da raskopavaju kolovoz i trotoar, na deonici od Banatske do Batajničkog druma i od Batajničkog druma do auto-puta za Novi Sad, u ovom delu Zemuna nastao je haos. Radovi će, prema planu, trajati do 7. septembra.

- Ovo je katastrofa. Poslednjih nekoliko dana su takve gužve da ne znam više šta rade. Od skretanja za Altinu, gde je Balkan osiguranje do Zagrebačkog auto-puta vodi kolona. Autobusi, kamioni, putnička vozila. Još padne kiša i tek onda bude haos. Idemo mic, po mic. A kamioni onda zakrče raskrsnicu kod Pupinovog mosta, jer niko nikoga ne poštuje i ponovo čep. U proseku kasnim iz Batajnice do Zelenog venca svaki put po 20, 30 minuta - kaže vozač linije 706, koja vozi do Batajnice.

KIŠA PARALISALA PRESTONICU

JAKO nevreme i obilne padavine sručile su se juče oko 15.30 na prestonicu i napravile saobraćajni kolaps. Velika količina kiše stvorila je nesnosne gužve, pa su tako bili neprohodni Brankov most i Gazela, kao i Slavija i Autokomanda. Zastoj u saobraćaju nije zaobišao ni Novi Beograd i sam centar grada, a nekoliko prestoničkih ulica bilo je totalno poplavljeno.  Š. M.

Ovuda prolaze i autobusi sa linija 73, 703, 704, 705, 706, koji svakodnevno prevoze na stotine žitelja Batajnice, Zemun polja, Altine i Nove Galenike, ali i one koji tamo rade.

- Ljudi izlaze iz vozila, pešače dok ne dođu do Saobraćajne škole i tamo hvataju autobuse koji su se izvukli iz kolone. I nigde saobraćajne policije da malo reguliše saobraćaj! Nikoga nije briga za nas putnike, što kasnimo u školu, na posao - navodi, za "Novosti", Dragan G. žitelj Batajnice, koji je juče vozeći se u kontra smeru na potezu od 300 metara prebrojao da u koloni stoji 19 autobusa javnog prevoza.

GDE JE SAOBRAĆAJNA POLICIJA?

SUGRAĐANI se sve češće žale da saobraćajna policija ne kontroliše saobraćaj tamo gde treba i gde su neki radovi. Govore da ih nema ni u Cara Dušana, kao što ih nije bilo u Save Maškovića ili prethodnih dana kod KBC "Dragiša Mišović".

Kažu i da bi uvek trebalo neko od njih da reguliše saobraćaj u delovima grada gde su u toku radovi na postavljanju pametnih semafora.

Zemunce koji stanuju u ovim delovima opštine, vest da će "Elektrane" na ovoj deonici raditi i tokom leta, kao i da ova slika neće skoro nestati, veoma je zabrinula. Pitaju se kako će se voziti u krcatim autobusima i pešačiti kad upeče zvezda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!