USTANOVA KULTURE U NASELJU CERAK: Građanima dostupan javni uvid u nacrt "Plana detaljne regulacije područja na Čukarici"

G. N.

11. 05. 2021. u 19:03

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije komercijalne zone između Jablaničke ulice, Vinogradskog venca i kompleksa dečje zaštite na Čukarici. Konkretno, predmetni prostor nalazi se u okviru prostorne kulturno - istorijske celine Naselje Cerak - Vinogradi.

УСТАНОВА КУЛТУРЕ У НАСЕЉУ ЦЕРАК: Грађанима доступан јавни увид у нацрт Плана детаљне регулације подручја на Чукарици

Foto P. Milošević

Prema pomenutom planu, povšine će, između istalog biti namenjene za park, ustanovu kulture i sportsko-rekreativni kompleks. Takođe, ovde će biti mesta i za projekte stanogradnje koje pokreću Grad Beograd ili Republika Srbija.

- Sve intervencije u okviru prostorne kulturno-istorijske celine su moguće uz maksimalno poštovanje već stvorenog konteksta prostorne organizacije - navodi se u planu. - Za sve radove u prostoru neophodno je pribaviti uslove za preduzimanje mera tehničke zaštite, koje izdaje Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Javni uvid traje do 10. juna u zgradi Gradske uprave, svakog radnog od 9 do 18 sati. Sugrađani će imati priliku da prisustvuju javnoj sednici 6. jula u 13 sati, na kojoj će moći da obrazlože primedbe pred Komisijom za planove Skupštine grada Beograda, koje su prethodno podneli u pisanom obliku Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove.

Podsetimo, naselje Cerak - Vinogradi pre dve godine proglašeno je za kulturno doboro i postalo je deo stalne postavke Muzeja moderne umetnosti u Njujorku, kao arhitektonski poduhvat.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet