GRADONAČELNIK ZADOVOLJAN: Radojičić - Evo šta je komunalna milicija danas u Beogradu otkrila tokom kontrole mera

Novosti online

01. 05. 2021. u 21:50

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je za RTS da je danas 11 ekipa Komunalne milicije kontrolisalo pridržavanje epidemioloških mera u gradu, s obzirom na to da se Prvi maj - praznik rada tradicionalno obeležava porodičnim okupljanjima na izletištima.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАДОВОЉАН: Радојичић - Ево шта је комунална милиција данас у Београду открила током контроле мера

Foto V. Danilov

– U zatvorenom prostoru gotovo potpuno su se ljudi pridržavali mera, a na otvorenom, s obzirom i na stav da je tu manji rizik od zaražavanja, komunalni milicioneri su skretali pažnju i govorili ljudima da se čuvaju. Naša preporuka je bila da se okupljaju porodice – istakao je Radojičić.

On je naveo da je ponosan na to kako se vakcinacija odvija u Beogradu i dodao da je više od 43 odsto vakcinisanih građana, dok je više od 32 posto revakcinisanih.

– U petak, subotu i nedelju će biti vakcinisan nešto manji broj građana, što je i razumljivo, jer su mnogi tokom praznika otputovali van Beograda. Vakcinisani su oni koji su imali zakazane termine i oni koji su insistirali da se vakcinišu. Od ponedeljka nastavljamo vakcinaciju po ustaljenim procedurama. Plan je da se, u dogovoru sa Kriznim štabom, i u nekim od najvećih tržnih centara u Beogradu otvore punktovi za vakcinaciju. Suština je da svim ljudima, koji žele da se vakcinišu, to i omogućimo – rekao je gradonačelnik Radojičić.

On je ponovio da su vakcine efikasne, bezbedne i naveo da postoje novi podaci koji pokazuju da oni koji su vakcinisani sa velikom sigurnošću ne prenose virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)