BEOGRAD NA KORAK DO KOLEKTIVNOG IMUNITETA Radojičić: Vakcinacija je najbrži i najefikasniji izlaz iz ove situacije

Novosti online

21. 04. 2021. u 13:35

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić je saopštio da je Beograd u ovom trenutku vrlo blizu dostizanja kolektivnog imuniteta, a to znači da će 70 odsto ukupnog broja građana biti zaštićeno.

БЕОГРАД НА КОРАК ДО КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА Радојичић: Вакцинација је најбржи и најефикаснији излаз из ове ситуације

Zoran Radojičić

Kako je gradonačelnik Radojičić precizirao na svojim društvenim mrežama, do sada je u Beogradu vakcinisano 40 odsto punoletnog stanovništva - navodi Beoinfo.

– Vrlo brzo možemo postići kolektivni imunitet u Beogradu. To znači da će 70 odsto od ukupnog broja stanovništva biti otporno na zaražavanje virusom korona. Ukoliko se bude nastavila ovakva dinamika rasta broja vakcinisanih sugrađana, vrlo sam optimističan u vezi sa postizanjem kolektivnog imuniteta u našoj prestonici – naveo je gradonačelnik.

On je dodao da je vakcinacija najvažnije sredstvo u borbi protiv pandemije virusa korona i apelovao da se što više građana odazove vakcinaciji i dalje pridržava epidemioloških mera.

– Zaista smo vrlo blizu postizanja kolektivnog imuniteta u Beogradu.  Pozivam sve sugrađane da iskoriste priliku i da se vakcinišu, jer sada tu mogućnost imaju i na novootvorenim punktovima rezervisanim za građane koji se nisu prijavili putem portala eUprave. Građani se sada bez zakazivanja mogu vakcinisati vakcinama „fajzer” i „sputnjik”. Jako je važno da svi razumeju da je vakcinacija najbrži i najefikasniji izlaz iz ove situacije – zaključio je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024