SKADARSKA GOTOVA DO 1. MAJA: Majstori bi konačno za tri nedelje trebalo da završe pešačke staze u Cara Dušana

Š. M.

07. 04. 2021. u 08:51

REKONSTRUKCIJA ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana duboko je zašla u proleće, a kako smo saznali, dat je rok izvođaču radova da do 1. maja posao mora biti završen.

СКАДАРСКА ГОТОВА ДО 1. МАЈА: Мајстори би коначно за три недеље требало да заврше пешачке стазе у Цара Душана

Foto M. S.

Majstori se u manjem broju mogu primetiti na nekoliko lokacija u Ulici cara Dušana, a granitne kocke i dalje su razbacane duž cele saobraćajnice. Nezavršeni delovi se mogu videti kod prilaza zgradama, oko parking-mesta i drveća.

- Dogovor koji smo postigli sa izvođačima radova jeste da se posao završi do 1. maja, što je krajnji rok - ističe gradski urbanista Marko Stojčić.

- U prethodnom periodu sačinjen je zapisnik šta je od radova ostalo da se uradi, ali i koja su primetna oštećenja, pa neimari rade na njihovom otklanjanju. Konačno će biti završen i ugao Holndarske, Palmotićeve i Džordža Vašingtona.

Foto P. Milošević

I dok se kocke u Cara Dušana slažu unedogled, radovi na poslednoj, trećoj fazi uređenja Skadarske ulice napreduju planiranom dinamikom, pa je 1. maj rok za njihov završetak.

Foto Arhiva

Posle ugradnje podzemnih instalacija, deo od Skadarske česme do kafane "Tri šešira" dobija novu kaldrmu, nalik onoj koja je vekovima krasila boemsku četvrt.

Tako će, kako smo saznali, za dvadesetak dana pešaci i gosti prestonice gaziti uređenom ulicom, a i ako se koji dan oduže radovi, to će biti oni na bočnim trotoarima.

Pored kaldrme i pešačkih staza, biće zasađeno novo drveće i urađena javna rasveta. Ugostitelji će takođe ponovo moći da naprave bašte, ali će one morati da budu projektovane i izvedene po pravilima koja važe za Skadarsku ulicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna