POVEĆANA SMRTNOST U BEOGRADU: Broj sahrana uvećan za skoro 50 odsto u odnosu na ovo doba prošle godine

G. N.

24. 03. 2021. u 13:26

IMAJUĆI u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, broj sahrana u Beogradu je u odnosu na isti period prošle godine, odnosno prve tri sedmice marta, uvećan za gotovo 50 odsto!

ПОВЕЋАНА СМРТНОСТ У БЕОГРАДУ: Број сахрана увећан за скоро 50 одсто у односу на ово доба прошле године

Na Novom groblju obnovu zahteva 113 obeležja / Foto M. Anđela

       Kako kažu u JKP "Pogrebene usluge", u prestonici je u proseku, u regularnim uslovima, godišnje neophodno od 4.000 do 5.000 novih grobnih mesta koje ovo preduzeće uspeva da obezbedi. Čak i u trenutnoj teškoj situaciji povećane smrtnosti, to zasada nije problem. Pored ovoga, nedavno usvojenom dopunom Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, u nadležnost JKP "Pogrebne usluge" su uključena još četiri nova groblja koje će se graditi u narednom periodu. Reč je o Bežaniji 2, Lešće 2, groblju u Batajnici i groblju u Kaluđerici.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIREDBA ZA 63.ROĐENDAN: Svečanost povodom jubileja obrenovačke predškolske ustanove