OBNOVA "BAJLONIJA" I GARAŽA: Goran Vesić u razgovoru sa građanima najavio nove radove

A. VOJINOVIĆ

22. 03. 2021. u 09:30

POSLE rekonstrukcije Kalenić pijace na Vračaru koja je najavljena za ovu godinu, uslediće obnova Bajlonijeve pijace juče je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tokom "lajv" razgovora sa građanima koji je i ove nedelje održao putem društvene mreže "Fejsbuk".

ОБНОВА БАЈЛОНИЈА И ГАРАЖА: Горан Весић у разговору са грађанима најавио нове радове

Foto arhiva

Pored novog ruha, ispod tržnice "Skadarlija" na Dorćolu gradiće se i velika javna garaža sa oko 1.000 parking mesta, čime će se na ovaj način rešiti nedostatak parkinga u ovom delu grada, pojasnio je drugi čovek prestonice.

Vesić je najavio da je u planu i sređivanje pešačkog mosta "Stankom" na Čukarici koji spaja Julino i Banovo brdo.

- Kada je pasarela građena bila je u privatnom vlasništvu "Stankoma" koji je otišao u stečaj. Sada pokušavamo preko suda i stečajnog upravnika da rešimo problem. Nadam se da će Grad Beograd na osnovu svojih potraživanja od "Stankoma", a reč je o oko 2,5 milijarde dinara, konačno dobiti tu pasarelu. Da procene koliko vredi i da će je Grad konačno preuzeti - naveo je zamenik gradonačelnika.

VAKCINACIJA BESKUĆNIKA

ZAMENIK gradonačelnika sinoć je rekao da se za sledeću nedelju priprema vakcinacija beskućnika. Imunizacija građana bez krova nad glavom je trenutno u planu, a kako je rekao Vesić, javnost će biti obaveštena na vreme kada i gde će se obavljati cepljenje.

Vesić je istakao da se trenutno radi na tome da se u Beogradu izgradi nekoliko fabrika.

- Počinje sa izgradnjom fabrika vakcina koja će biti na teritoriji opštine Zemun.

Takođe, radimo na tome i da se uradi čitava jedna nova fabrika u Lazarevcu. A u planu je i da se u Grockoj reši problem PKB koji je u stečaju. Razgovaramo sa jednim velikim svetskim proizvođačem sokova da on dođe u Grocku - rekao je Vesić.

Drugi čovek Beograda najavio je i da se očekuje početak radova na izgradnji kanalizacije u Miljakovcu 3 ove godine, kao i da će najmlađi stanovnici ovog naselja dobiti novi vrtić u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri