DVE TRAKE KA GRADU - VEĆA GUŽVA: Režim na semaforima u ulici Kneza Miloša menja se u 9.30, umesto, kao što je bilo ranije u 11.00

S. B. M.

13. 03. 2021. u 17:41

OD kada su tokom leta 2019. počeli radovi na Savskom trgu, semafori u Kneza Miloša menjaju režim rada u 9.30, umesto u 11 sati.

ДВЕ ТРАКЕ КА ГРАДУ  - ВЕЋА ГУЖВА: Режим на семафорима у улици Кнеза Милоша мења се у 9.30, уместо, као што је било раније у 11.00

Foto P. Milošević

Posle toga, ka gradu vode dve, umesto tri trake, što stvara velike gužve na Mostaru, ali i duž ove saobraćajnice.

- Ogromne su gužve u Kneza Miloša posle 9.30. Mnogo je onih koji idu u centar. Ne vidim zašto ne vrate stari termin promene režima svetlosne signalizacije. Logično je da do 11 sati tri trake vode ka gradu. Ovako, putujemo 20 minuta i duže od Prokopa do Takovske - navodi Beograđanka Milica S.

Kada su počeli radovi na Savskom trgu, rečeno je da će se režim menjati ranije, kako bi se smanjile gužve u ulici, pošto se iz Nemanjine nije moglo ni Karađorđevom, ni Savskom. Karađorđevom se odavno može, gužvi u toj ulici nema, pa sugrađanima nije jasno zašto sada stari režim izmene semaforske signlizacije ne može da se vrati na snagu.

Sada se program menja svakog radnog dana u 6 i u 9.30 sati, a nedeljom u 18 i u ponoć. Ipak, promena svetlosne signalizacije u Ulici kneza Miloša ume da zbuni i iskusne vozače.

PRIJAVITE KVAR!

SUGRAĐANI koji primete bilo kakve nedostatke ili nedoslednosti u radu svetlosne signalizacije na teritoriji grada, kvar bi trebalo da prijave na broj telefona Dežurne službe svetlosne signalizacije, 011/ 2071-720. Tako će kvar brže biti popravljen, a vožnja bezbednija.

Najkritičnije je kada traka iz jednog smera postaje prohodna, a iz drugog se zatvara.

Pogotovo jer su sugrađani koji tuda prolaze naviknuti da ujutru ka centru imaju tri trake na raspolaganju, a po podne tri iz centra ka Mostaru.

Režim saobraćaja menja se po programu i projektu. Tada se menja alternativna traka, što podrazumeva zatvaranje portala u jednom smeru i otvaranje u drugom, po unapred definisanom programu. Pritom, moguće je u tom trenutku da alternativna traka bude delimično otvorena i delimično zatvorena, iz jednog i drugog smera - objašnjavali su ranije iz "Beograd puta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!