HRABRE KOMŠIJE UHVATILE LOPOVE: Kako su se stanari Višegradske 4 sukobili sa razbojnicima da sačuvaju imovinu

M. STANOJKOVIĆ

19. 02. 2021. u 08:51

STANARI zgrade u Višegradskoj 4 na Savskom vencu uspeli su da osujete lopove u nameri da opljačkaju podrum i iz njega iznesu veliku količinu alata.

ХРАБРЕ КОМШИЈЕ УХВАТИЛЕ ЛОПОВЕ: Како су се станари Вишеградске 4 сукобили са разбојницима да сачувају имовину

Foto D. Milovanović

U sukobu sa razbojnicima, jedan stanar dobio je prelom nosa i jagodične kosti. Policija je uspela da privede dvojicu muškaraca, dok je treći uspeo da pobegne. Zahvaljujući komšijskoj slozi, ne razmišljajući o svojoj bezbednosti, uspeli su da zaustave razbojnike.

Kako, za "Novosti", ovu dramu objašnjavaju stanari Višegradske 4, 15. februara spremali su se da idu u goste, kada su videli da iz njihovog podruma izlaze nepoznati muškarci sa torbama. S obzirom na to da je zgrada mala i da se svi poznaju, nepozvani "gosti" odmah su im bili sumnjivivi.

- Pitali smo ih otkud oni u podrumu i s obzirom na priču koju su nam "složili", shvatili smo da je reč o lopovima - kaže stanar A. S.

Foto D. Milovanović

- Pošto smo ih osujetili u nameri da ukradu alat iz podruma, postali su agresivni, jedan od njih izvukao je nož. Da bih ih odvukao napolje i sprečio da napadnu i moju majku i devojku, počeo sam da trčim i oni su krenuli za mnom. Jednog sam savladao na stanici, dok su se dvojica vratila i počela da prete mojoj majci i devojci.

VIDEO-NADZOR

POSLE ovog incidenta, koji nije bio prvi koji se dogodio u Višegradskoj 4, stanari su odlučni da u narednom periodu postave video-nadzor.

- Razmišljamo da ugradimo kamere, jer iako se zgrada zaključava, lopovi su uspeli da uđu u zgradu - kažu stanari.

Vrisku je čuo i otac A. S., koji se nakratko vratio stana i strčao da se obračuna sa njima. U isti mah, galama je doprla i do komšije koji je bio u garaži i krenuo da ih odbrani. Ne razmišljajući o svojoj bezbednosti, komšija M. K., videći juravu, krenuo je za njima.

- Iskreno, kada sam prepoznao komšiju, bilo mi je u glavi samo da im pomognem - objašnjava M. K. za "Novosti".

Foto D. Milovanović

- Nisam razmišljao da mogu da nastradam. Jedan je uspeo da pobegne, dok sam drugog uspeo da savladam. Ipak, u jednom momentu, iz džepa je izvadio kuglu i udario me u glavu. Krv je počela da lije, ali sam uspeo da ga zadržim dok nije naišao policajac u uniformi.

- Uzeli su dve pune torbe alata. Jedan komšija se bavi video-nadzorom, pa je skoro kupio materijal, kablove, u vrednosti od oko 2.000 evra. Ipak, nisu uspeli ništa da iznesu - objašnjavaju stanari.

Foto D. Milovanović

Susedi iz Višegradske svoje postupanje ne vide kao hrabar postupak, već da je to bila njegova građanska dužnost da odbrane svoju i komšijsku imovinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)