HAOS U ZGRADI U VIŠEGRADSKOJ: Stanari uhvatili lopove na delu - razbojnici ih onda napali

M.Stanojković

18. 02. 2021. u 16:38

STANARI zgrade u Višegradskoj 4 na Savskom vencu pre dva dana osujetili su lopove koji su obili podrum, u nameri da iz njega iznesu dve pune torbe alata. U tom sukobu, jedan komšija dobio je prelom nosa. Policija je privela dvojicu razbojnika, dok je treći uspeo da pobegne.

ХАОС У ЗГРАДИ У ВИШЕГРАДСКОЈ: Станари ухватили лопове на делу - разбојници их онда напали

D. Milovanović

Zahvaljujući komšijskoj slozi, ne razmišljajući o svojoj bezebednosti, uspeli su da zaustave razbojnike.

Kako za "Novosti" ovu dramu objašnjavaju stanari Višegradske 4, 15. februara spremali su se da idu u goste, kada su videli da iz njihovog podruma izlaze nepoznati muškarci sa torbama. S obzirom na to da je zgrada mala i da se svi poznaju, nepozvani gosti bili su im sumnjivi.

- Pitali smo ih otkud oni u podrumu i s obzirom na priču koju su nam složili, shvatili smo da je reč o lopovima - kaže stanar A.S. - Pošto smo ih osujetili u nameri da ukradu alat iz podruma, postali su agresivni i jedan od njih izvukao je nož i uperio u mene. Da bih ih odvukao napolje i sprečio da napadnu i moju majku i devojku, počeo sam da trčim i oni su krenuli za mnom. Jednog sam savladao na stanici, dok su se dvojica vratila i počela da prete mojoj majci i devojci. Tu galamu čuo je komšija koji je bio u garaži i krenuo da ih odbrani. On je uspeo da nas odbrani i najgore je prošao, jer ga je lopov udario staklenom kuglom u glavu i razbio mu nos. On je trenutno u bolnici.

Razbojnici su da bi uspeli da uđu u podrum, najpre, morali da obiju rešetke, pa da tek onda pristupe podrumskim prostorijama. Zgrada nema video nadzor, tako da ih stanari nisu videli, ova krađa prošla bi bez očevidaca.

- Uzeli su dve pune torbe alata. Jedan komšija se bavi video nadzorom, pa je skoro kupio materijal, kablove, u vrednosti od oko 2.000 evra. Ipak, nisu uspeli ništa da iznesu - objašnjavaju stanari.

Ovaj mladić ne misli da je njegov potez bio hrabar, već da je to bila njegova građanska dužnost da odbrani svoju i komšijsku imovinu.

- Nisam mnogo razmišljao o sebi, već samo da ne odbranim svoju porodicu. Komšija takođe, koji nam je pritekao u pomoć. Hvala i komšinici koja je bila na prozoru u čula šta se dogodilo i pozvala policijsku patrolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024