KORONA "POKOSILA" SPORTSKE CENTRE: Rad u rekreativnim objektima uslovljen epidemijom

A. Z. K.

31. 01. 2021. u 07:52

SPORTSKI centri u Beogradu prethodne godine "osetili" su virus korona i na svojoj koži. Ovi objekti bili su potpuno zatvoreni tokom proleća 2020. godine, a potom su za sportske centre važila stroga pravila. Planovi za ovu godinu postoje, ali zaposleni su rezervisani, jer ne znaju kako će se odvijati situacija sa epidemijom.

КОРОНА ПОКОСИЛА СПОРТСКЕ ЦЕНТРЕ: Рад у рекреативним објектима условљен епидемијом

Foto V. Danilov

Ograničeno radno vreme, kao i broj posetilaca odrazilo se na prihode rekreativnih centara, koji su bili ozbiljno umanjeni. Kako su za "Novosti" rekli iz SC "Novi Beograd" smatraju da će poslovanje biti uslovljeno epidemijom i u ovoj godini.

- Program rada za 2021. godinu i dalje će se prilagođavati epidemiološkoj situaciji i pre svega će naši planovi zavisiti od finansijskih sredstava koja se mogu ostvariti u takvim uslovima - rekli su iz ovog rekerativnog centra.

U SC "Tašmajdan" rekli su za naš list da se situacija popravila krajem i početkom godine, kada je otvorena sezona u ledenoj dvorani "Pionir" i klizalište na Tašmajdanu, a kako su rekli nadaju se da će od proleća situacija biti bolja.

Iz SC "Milan Gale Muškatirović" kažu da je na tešku situaciju uticao i strah građana da budu u većoj grupi, a broj karata koji je prodat tokom prethodne godine dostigao je istorijski nizak nivo. Kako su rekli, "izvuklo" ih je što su klubovi zakupljivali termine kao i ranije, izuzev kad je centar bio u potpunosti zatvoren.

- U tekućoj godini planiramo besplatne programe za pojedine kategorije građana uz poštovanje propisanih mera. Predviđeno je i održavanje dve manifestacije međunarodnog karaktera, Univerzijade i Školarijade, tokom juna i jula - kažu u SC "Milan Gale Muškatirović".

Kako su nam još rekli, većih investicionih planova nema, osim redovnog održavanja objekata i sistema. U planu je i izrada projekta za investiciona ulaganja za delimičnu rekonstrukciju u 2022. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri