BIĆE ČISTO KOD NOVE PASARELE: Posle teksta u "Novostima", u planu uklanjanja otpada kod Beton hale

J. G.

09. 12. 2020. u 20:57

RADOVE na uklanjanju divlje deponije sa dela površine kod Beton hale, ispod vijugave pešačke pasarele koja spaja Kalemegdan i Savski kej, danas bi, prema planu, trebalo da počnu radnici "Gradske čistoće".

БИЋЕ ЧИСТО КОД НОВЕ ПАСАРЕЛЕ: После текста у Новостима, у плану уклањања отпада код Бетон хале

Foto N. Skenderija

"Novosti" su u više navrata skretale pažnju na to da se u srcu obnovljenog i uređenog dela grada nalazi deponija.

Budući da se ovaj deo pasarele nalazi na parceli "Železnica Srbije", trebalo je da ga održava ovo preduzeće, ali naša redakcija od njih nikad nije dobila odgovor zašto taj prostor ne urede.

Otpad koji se tu nataložio ukloniće radnici "Čistoće", na inicijativu građana i GO Stari grad bez obzira  na to što nisu formalno zaduženi.

Komunalna inspekcija GO Stari grad, tokom prethodnog meseca izlazila je na teren i utvrdila činjenično stanje. Deo ispod pasarele koji pripada Savskoj padini, u programu je redovnog održavanja JKP "Zelenilo - Beograd".

Nova pasarela, koja vodi od Beton hale do Beogradske tvrđave, počela je da se koristi početkom maja, a, čini se, još od otvaranja se ispod nje taloži smeće nesavesnih građana koje već mesecima niko nije uklanjao.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)