NOVI PERONI KRAJEM 2021.: Uz stanicu u novobeogradskom bloku 42 trebalo bi da bude smešten i centar za kontrolu sobraćaja

S. B. M.

04. 12. 2020. u 06:20

BEOGRAD će do kraja sledeće godine dobiti novu autobusku stanicu u Bloku 42. Ovo je juče potrdio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, posle obilaska radova na prostoru ispred Otvorenog tržnog centra.

НОВИ ПЕРОНИ КРАЈЕМ 2021.: Уз станицу у новобеоградском блоку 42 требало би да буде смештен и центар за контролу собраћаја

Foto Beoinfo

Naveo je i da će ovde biti smešten centar za kontrolu saobraćaja.

Vesić je kazao da će stanica biti integrisana sa železničkom stanicom "Novi Beograd" i činiće jedinstvenu celinu.

- Beograd skoro pedeset godina pokušava da izgradi novu autobusku stanicu, koliko je vremena prošlo otkad je prostor u Novom Beogradu sedamdesetih godina prošlog veka određen za tu namenu. Tada se takođe znalo da je stari objekat neuslovan, nema dovoljno kapaciteta za sve autobuse, zagušuje saobraćaj, a nema čak ni upotrebnu dozvolu.

PREDNOSTI

ZNAČAJNO je to što će se stari deo grada, naročito Bulevar vojvode Mišića, rasteretiti, naglasio je Vesić povodom izgradnje nove stanice. - Benefit je i to - dodao je on - što je novoj lokaciji umnogome bliži auto-put, pa će se sa nje lakše dolaziti i odlaziti. U blizini će biti i buduća stanica metroa - kazao je Vesić.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, kasnije će po obodima grada biti izgrađeno i nekoliko manjih stanica, da ne bi svi autobusi morali da dolaze ovde. Vesić je naveo i da će deo prostora biti odvojen za Centar za upravljanje saobraćajem Grada Beograda. To znači da će na jednom mestu biti kompletna kontrola saobraćaja.

Nova autobuska stanica gradi se kroz javno privatno partnerstvo sa kompanijom BAS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!