INAT RUŠI PLAFON: Nevolje žitelja Garsije Lorke 2V sa komšinicom, majstore ne pušta u stan

G. NOVAKOVIĆ

17. 11. 2020. u 13:53

ZBOG neodgovornosti i neopravdanog inata svoje komšinice, stanari zgrade u Ulici Garsije Lorke 2V mesecima ne uspevaju da reše problem na instalacijama, koji nanosi štetu u domovima na celoj vertikali stambenog objekta.

ИНАТ РУШИ ПЛАФОН: Невоље житеља Гарсије Лорке 2В са комшиницом, мајсторе не пушта у стан

Oštećenja u kupatilu u zgradi

Iako su zaposleni u Vojnoj ustanovi "Beograd-2", u čijem je sistemu održavanja pomenuta zgrada na Paliluli, ustanovila neispravnost, dalje postupanje je onemogućeno jer susetka ne želi da sarađuje.

Komšije su udružene u nameri da otklone kvar, zbog kog su počeli čak i plafoni da se ruše. Na svojoj koži muku najbolje je osetio Slavoljub Jovanović sa četvrtog sprata, kome je kupatilo demolirano već neko vreme.

- Problematična komšinica stanuje sprat iznad mene - priča nam Slavoljub. - Kvar postoji na vodovodnim cevima, ali ona odbija da sarađuje. Neće da otvori vrata. Najgore je to što majstori hoće da dođu, ali eto, ona se inati i maltretira celu zgradu.

Jovanović je pokušao da se obrati inspekcijama, ali one su ga šetale od jedne do druge i nazad, a komunalna milicija nema nadležnost u ovakvim situacijama, bez sudskog naloga. U nemoći je, kaže, pisao i zaštitniku građana, ali odgovor nije bio njemu naruku. Čak su alarmirali i Centar za socijalni rad.

- Verujem da naš slučaj nije jedini. Upravnik zgrade pokrenuo je sudski spor, kako bi doneo privremenu meru, ali na odgovor se čeka. To je jedino što nam je preostalo - kaže naš sagovornik.

NEGIRA PROBLEM

KOMUNALNA milicija takođe je izlazila na teren ovim povodom.

- Komšinica je izjavila da iz njenog stana ne curi nikakva voda, da je ona zvala majstora koji je sve popravio i da nema više nameru nikoga da pušta u stan. Takođe je izjavila da je komšije prijavljuju zato što je mrze - rekli su nam u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

Iz Vojne ustanove "Beograd-2" sa navedenim problemom su dobro upoznati. U julu su njihovi majstori konstatovali neispravnost na instalacijama, ali nije im bilo omogućeno da uđu u stan duži vremenski period.

- Uz pomoć i prisustvo radnika Socijalnog centra, našim zaposlenima 2. oktobra omogućen je ulazak u stan - rekli su nam iz nadležnog Ministarstva odbrane. - Ustanovljeno je da u objektu ne postoje sanitarni uređaji, kao i da je kada zapušena i van funkcije. Napominjemo da navedene neispravnosti nisu obuhvaćene obavezama koje je Vojna ustanova "Beograd-2" preuzela Ugovorom o održavanju zgrade. Stoga, neophodno je da vlasnik stana sam otkloni problem, kako ne bi ugrožavao bezbednost i imovinu drugih stanara.

U pokušaju da stignemo do odgovora kojoj adresi mogu da se požale ovi sugrađani, i mi smo naišli na zid. Iz palilulske inspekcije potvrdili su nam da već imaju prijavu i da su predmet uputili Sekretarijatu za inspekcijske poslove Grada Beograda, jer ovaj slučaj nije u njihovom domenu. Međutim, odgovor iz Sekretarijata jeste da pitanja uputimo komunalnoj inspekciji Palilule.

POKRETANjE TUŽBE

BUDUĆI da se i JP "Gradsko stambeno" bavi održavanjem zgrada, povodom ove situacije rekli su nam da ni njihove nadležne službe ne bi mogle da uđu u bilo čiji stan bez odobrenja vlasnika.

- Ukoliko problem ugrožava komšije, potrebno je da se stanari obrate nadležnim komunalnim i inspekcijskim službama radi dobijanja potvrde o ugroženosti života, zdravlja ili imovine. Sa takvom potvrdom dalje pokreću sudsku tužbu protiv nesavesnog vlasnika, radi dobijanja privremene sudske mere, koja u krajnjem slučaju može da rezultira asistencijom policije prilikom ulaska u stan, a u cilju rešavanja problema - objasnili su u "Stambenom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade