ORLOVSKO NASELJE MENJA IZGLED: U planu rekonstrukcija i izgradnja novih saobraćajnica u delu Mirijeva

J. D.

02. 11. 2020. u 13:30

DEO Orlovskog naselja u Mirijevu uskoro će dobiti novi izgled.

ОРЛОВСКО НАСЕЉЕ МЕЊА ИЗГЛЕД: У плану реконструкција и изградња нових саобраћајница у делу Миријева

Foto M. Labudović

Nacrt plana detaljne regulacije Grad je postavio na rani javni uvid, a kako je navedeno u planskoj dokumentaciji, u ovom delu zvezdarskog naselja predviđena je izgradnja 546 stanova.

Kako su postojeći putevi izgrađeni neplanski, planirana je i gradnja novih pristupnih saobraćajnica. Takođe, u ovom delu Mirijeva trenutno nema nema ni vodovoda ni kanalizacije, zbog čega će tokom radova biti izgrađen novi cevovod za vodosnabdevanje i kanalizaciona mreža.

- Planom je predviđena gradnja objekata za višeporodično stanovanje u tri podzone, na ukupnoj površini od 40.000 kvadrata i sa 546 stanova - objašnjavaju nadležni. - U planu je da se broj stanovnika poveća sa 630 na 1.638, pa je previđena i gradnja depandansa predškolske ustanove za prihvat osamdesetoro dece tog uzrasta.

Kako je navedeno u planskoj dokumentaciji, ovde se nalaze kuće, mahom dograđivane i nadograđivane, koje se greju na drva, ugalj ili pelet. Zbog toga je u planu i toplifikacija, odnosno priključenje svakog pojedinačnog objekta na sistem daljinskog grejanja JKP "Beogradske elektrane", rekonstrukcija postojećeg toplovoda od toplane TO Mirijevo do Šejkine i ulice Zagrađe i izgradnja planiranih toplovoda duž ulica Nova 10, Ahmeta Ademovića, Vlastimira Pavlovića Carevca, Vitezova Karađorđeve zvezde i Zagrađe.

Predviđena je i izgradnja distributivne gasovodne mreže i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara