NAPADAJU PUTNICE, A ŠOFER NE STAJE: Posle neprijatne situacije u autobusu pokrenuto pitanje odgovornosti

S. B. MILOŠEVIĆ

31. 10. 2020. u 08:41

INCIDENT koji se dogodio na liniji 65, kada je N. P. (30) seksualno uznemiravao dve putnice, ponovo je pokrenuo pitanje obaveza i odgovornosti vozača javnog gradskog prevoza. Akteri ove drame tvrde da šofer, pošto mu je prijavljeno napastvovanje nije pozvao policiju, čak nije ni zaustavio vozilo, već nastavio da vozi autobus. Od GSP "Beograd" i Sekretarijata za javni prevoz nismo dobili odgovor na pitanje da li je vozač reagovao i ako nije, zašto.

НАПАДАЈУ ПУТНИЦЕ, А ШОФЕР НЕ СТАЈЕ: После непријатне ситуације у аутобусу покренуто питање одговорности

Foto D. Milovanović

Naime, u četvrtak u popodnevnim časovima policija je uhapsila napasnika na Novom Beogradu, po prijavi žene kojoj je na stajalištu pokazivao polni organ. Na pomenutu stanicu izašao iz autobusa 65. Na istoj autobuskoj liniji, tog dana, ali kod Novog groblja, poneo se na isti način.

- Taj čovek je seo pored moje devojke, zavukao ruke u pantalone i izvadio svoj polni organ. Zgrožena, ona je unezvereno otrčala na drugi kraj vozila, a manijak je ščepao drugu devojku, koja je vrisnula, udarila ga i otrčala do vozača. Ali, šofer nije odreagovao. Nije zaustavio vozilo, niti je pozvao policiju. Zovem službu GSP za žalbe, ali niko se ne javlja. Taj vozač je trebalo da reaguje! Nije mi do toga da bude kažnjen, već da svi drugi šoferi imaju svest o tome da u tim situacijama moraju nešto da preduzmu - kaže Dušan Stevanović, čija je devojka doživela ovu neprijatnu situaciju.

Iz Sekretarijata za javni prevoz nismo dobili odgovor koje su nadležnosti i obaveze vozača u ovakvim slučajevima. Ipak, u nekoliko navrata, kada su se događale svađe u autobusu, napadi i druge neprijatnosti, nadležni su "Novostima" govorili da je vozač u obavezi da se isključi iz saobraćaja, zaustavi vozilo, pozove policiju ili obavesti dispečera o situaciji u vozilu kako bi oni pozvali policiju.

Zanimljivo je i to da kad pozovete dispečerski centar i kažete da imate žalbu na rad vozača, oni vas upute na broj za žalbe 011-366-4047. Ipak, na sajtu ovog preduzeća stoji da je to broj službe za medijski nastup GSP, odnosno službe koja je zadužena za kontakt s medijima. Naš sagovornik je tokom ova dva dana u nekoliko navrata zvao ovu službu, ali niko mu se, kako tvrdi, nije javio na telefon.

PRIVOĐEN I RANIJE

N. P. (30) je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje uhapšen. Po nalogu dežurnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. Napasnik je uhapšen, pošto je na autobuskom stajalištu u Ulici narodnih heroja u Novom Beogradu jednoj putnici pokazivao polni organ. Kada je čuo da je neko od građana koji su bili na stanici pozvao policiju, N. P. je pobegao unutar blokova zgrada. Postoje osnovi sumnje da je i ranije činio delo polnog uznemiravanja, i to pred devetogodišnjim devojčicama u Ulici dr Ivana Ribara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a