NA NOVIM STANICAMA NEMA GUŽVI: Otvorena okretnica ispod mosta Gazele, koja je zamenila staru, i vrlo frekventnu na Savskom trgu

Š. Marović

31. 10. 2020. u 06:47

NOVA okretnica kod tržnog centra "Galerija" u okviru kompleksa Beograd na vodi koja je u petak otvorena, kao i uspostavljena stajališta u Bulevaru Vudroa Vilsona, stvorili su malu konfuziju kod stanovnika prestonice.

НА НОВИМ СТАНИЦАМА НЕМА ГУЖВИ: Отворена окретница испод моста Газеле, која је заменила стару, и врло фреквентну на Савском тргу

Foto N. Skenderija

Većina putnika dobro se snašla, mada se pojedini žitelji glavnog grada još nisu navikli na izmeštanje linija 3A, 36, 46, 51, 91, 92, 551, 553, 51N i 601N sa Savskog trga na novu lokaciju.

Reporteri "Novosti" u petak su u popodnevnim satima obišli novu okretnicu urađenu ispod mosta Gazela i uverili se da gužvi na stajalištima nema. Slično je i na autobuskim čekaonicama "Kula Beograd" i TC "Galerija", gde se moglo naći po nekoliko putnika kako na tabli čitaju novi raspored i čekaju željeni autobus.

- Nije mi jasno zašto linije 91, 92, 553 i 551, kojom se redovno vozim, više ne saobraćaju pored bivše Glavne železničke stanice, kao ostale koje kreću odavde - kaže za naš list Milica I., žiteljka Sremčice. - Ovim novim rasporedom gubimo vezu sa mnogim gradskim linijama koje staju kod autobuske stanice, a koje su nam pre mnogo značile.

Ni na novoj okretnici gužve uopšte nije bilo, pošto su u jednom trenutku na stajalištu bila parkirana dva do tri autobusa, a ista situacija je i sa putnicima. Uverili smo se da je i vozačima GSP potrebno malo vremena da se uhodaju zbog ove dugo najavljivane i velike promene.

Foto N. Skenderija

- Došao sam dva sata ranije, da vidim kako sve funkcioniše - kaže za, "Novosti", jedan od šofera. - Svakako da treba malo vremena, ipak nije ovo ništa komplikovano. Kolega koji radi u prvoj smeni kaže da ga putnici najviše zapitkuju da li autobusi na nekim linijama prolaze pored stare Železničke stanice, a kad dobiju negativan odgovor, počinje negodovanje.

Brojni putnici koji koriste pomenute gradske linije postavljaju mnoga pitanja u vezi sa novim stajalištima, pa je jedno od dostavljenih našoj redakciji bilo da li je u planu GSP da se skrati interval polazaka za autobuske linije koje kreću sa Prokopa, pošto se svakom od njih produžila trasa izgradnjom novih stajališta i okretnice.

Foto N. Skenderija

- Postojeći interval polazaka sa nove železničke stanice je veoma loš, to hitno treba promeniti - negoduje jedan od građana. - Takođe, zbog čega se linija 36 ne razdvoji na dva dela, koji će imati dva različita broja. Postojeći nazivi potpuno su konfuzni, pošto su reči koje se koriste, odnosno spoljašnji i unutrašnji prsten u ovom trenutku totalno nefunkcionalni.

Foto N. Skenderija

TRAMVAJI JOŠ NA ČEKANjU

ZBOG izgradnje nove crpne stanice na Savskom trgu, koja je i dalje u toku, automobilski i autobuski saobraćaj moguć je samo iz Savske i iz pravca Beograda na vodi ka Nemanjinoj. U smeru ka Savskoj sada nije moguće proći iz Nemanjine, ali jeste ka Karađorđevoj. Takođe, tramvajski saobraćaj iz Savske ka Nemanjinoj, još nije krenuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)