STANARI ČETIRI ZGRADE NA ALTINI DANIMA BEZ STRUJE: Oglasio se EPS povodom protesta žitelja u ovom delu grada

A.V.V.

27. 10. 2020. u 17:08

СТАНАРИ ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ НА АЛТИНИ ДАНИМА БЕЗ СТРУЈЕ: Огласио се ЕПС поводом протеста житеља у овом делу града

Foto: Printskrin/streetview

STANARIMA četiri zgrade u ulici Ugrinovački put 32. deo, koji su od srede ostali bez napajanja električnom energijom, radnici EPS isključili su struju, jer su na ovom delu tokom redovne kontrole zatekli nelegalne priključke.

Kako pomenuti objekti nemaju izdatu građevinsku dozvolu nisu mogli da budu priključeni na distributivnu mrežu. A račune za struju nisu dobijali, jer nisu ni registrovani kao kupci i korisnici električne energije.

Ovo je siže odgovora koje smo dobili od Elektroprivrede Srbije, povodom protesta žitelja ovog dela Altine u ponedeljak uveče.

- Zgrade nemaju građevinsku dozvolu niti rešenje o ozakonjenju objekta i u skladu s zakonom ne mogu biti priključene na distributivni sistem. Svako priključenje mimo zakona je krivično delo i faktički krađa električne energije. Dok investitori ne dobiju dozvolu i rešenje nema mogućnosti za priključenje ovih zgrada - kažu za "Novosti" iz EPS.

- Prilikom kontrole, zaposleni EPS zatekli nelegalne priključke na distributivnu mrežu i zato su odmah svi priključci isključeni sa mreže. Uprkos tome što su stanari našim reporterima na protestu tvrdili da nisu dobijali račune za struju dve godine, ali da su se žalili nadležnima u EPS i to nekoliko puta bez uspeha, iz ovog preduzeća navode da računi nisu stizali, jer oni nisu registrovani kao kupci i korisnici električne energije. U EPS kažu da u ogranku Zemun nema zvaničnih podataka o obraćanju investitora niti stanara ovom javnom preduzeću.

- U skladu sa zakonom svim nelegalnim korisnicima izdati su računi za neovlašćenu potrošnju - zaključili su za naš list u EPS.

STRUJA TEK PO OZAKONJENJU

KAKO su objasnili u Elektroprivredi Srbije, stanari pomenutih zgrada mogu biti registrovani kao kupci i korisnici električne energije tek kada se legalno priključe na mrežu uz građevinsku dozvolu i rešenje o ozakonjenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Miomir Mitrić

27.10.2020. 19:08

Da li iko normalan može da postavi pitanje ko je taj koji je prvobitno priključio te četiri zgrade jer to može samo visoko kvalifikovana osobe iz distribucije ko bi drugi , da li to ikoga interesuje u ovome gradu ili ćemo se svi vući po sudovima u nedogled

Korolija

28.10.2020. 01:05

@Miomir Mitrić - Mogu ti reci da moje iskustvo sa majstorima elektro struke govori drugačije, svaki imalo električar ume i može da spoji na mrežu i celu zgradu(kuću ili bilo koji objekat ) a kamoli bivši radnici eps,

Milan

27.10.2020. 22:06

"U EPS kažu da u ogranku Zemun nema zvaničnih podataka o obraćanju investitora niti stanara ovom javnom preduzeću" Zato što su od najmanje 8 puta odlaska stanara u EPS Zemun, počevši od njihovih radnika, pravnika, zamenika direktora kako su se nama predstavljali, svaki put bi rekli da su upoznati sa našom situacijom i da će sve biti u redu. Kada smo poslednjih 3 puta tražili napismeno, potvrdu ili neki dokaz da ćemo dobiti sve što nam je potrebno, bio je isti odgovor, "nema potrebe, investitor će vam sve obezbediti". Sve dok nam nisu isekli struju, a zatim sledi objašnjenje da su baš ti uhapseni koji su nas zajedno sa investitorom lagali i prevarili! Kakav god bio konačni ishod, pred sudom smo čisti, dokazano prevareni i pre svega oduzeto nam je osnovno za život za koje nismo krivi.

Cvrco

27.10.2020. 22:06

Svi strujomeri su imali plombe EDB-a.Tu neko prikriva i štiti određene strukture.Ovo je klasično uništavanje dokaza.A notar overio ugovore pa zar notari ne garantuju ono što overavaju.Najlakše je optužiti napaćeni narod.Dokle više?

branko

27.10.2020. 23:14

Gospodo iz EPS-a ,dali je moguće dobiti priključak za struju za stambenu jedinicu u UL.Rudi Čajaveca od br.41-45.u lamelama gde je investitor dobio sve potrebne dozvole,što je rezultiralo da je većina stanara na svim ulazima legalno dobila priključak za struju.Odlukom Grada BEOGRADA ,od 26.11.2018.stambene jedinice koje nisu uknjižene ne mogu dobiti priključak za struju,što je apsurd nad apsurdima da svi stanari koji su podneli zahtev do navedenog datuma imaju struju,a komšije pored njih na istom spratu i ulazu ne mogu to pravo ostvariti,iako postoje svi tehnički uslovi za aktiviranje priključka.Napomena,nijedna stambena jedinica nije uknjižena ikoja ima priključak za struju.Molim vas menjajte propise ili ih primenjujte onde gde nema velikih nedostataka.