STANARI ČETIRI ZGRADE NA ALTINI DANIMA BEZ STRUJE: Oglasio se EPS povodom protesta žitelja u ovom delu grada

A.V.V.

27. 10. 2020. u 17:08

STANARIMA četiri zgrade u ulici Ugrinovački put 32. deo, koji su od srede ostali bez napajanja električnom energijom, radnici EPS isključili su struju, jer su na ovom delu tokom redovne kontrole zatekli nelegalne priključke.

СТАНАРИ ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ НА АЛТИНИ ДАНИМА БЕЗ СТРУЈЕ: Огласио се ЕПС поводом протеста житеља у овом делу града

Foto: Printskrin/streetview

Kako pomenuti objekti nemaju izdatu građevinsku dozvolu nisu mogli da budu priključeni na distributivnu mrežu. A račune za struju nisu dobijali, jer nisu ni registrovani kao kupci i korisnici električne energije.

Ovo je siže odgovora koje smo dobili od Elektroprivrede Srbije, povodom protesta žitelja ovog dela Altine u ponedeljak uveče.

- Zgrade nemaju građevinsku dozvolu niti rešenje o ozakonjenju objekta i u skladu s zakonom ne mogu biti priključene na distributivni sistem. Svako priključenje mimo zakona je krivično delo i faktički krađa električne energije. Dok investitori ne dobiju dozvolu i rešenje nema mogućnosti za priključenje ovih zgrada - kažu za "Novosti" iz EPS.

- Prilikom kontrole, zaposleni EPS zatekli nelegalne priključke na distributivnu mrežu i zato su odmah svi priključci isključeni sa mreže. Uprkos tome što su stanari našim reporterima na protestu tvrdili da nisu dobijali račune za struju dve godine, ali da su se žalili nadležnima u EPS i to nekoliko puta bez uspeha, iz ovog preduzeća navode da računi nisu stizali, jer oni nisu registrovani kao kupci i korisnici električne energije. U EPS kažu da u ogranku Zemun nema zvaničnih podataka o obraćanju investitora niti stanara ovom javnom preduzeću.

- U skladu sa zakonom svim nelegalnim korisnicima izdati su računi za neovlašćenu potrošnju - zaključili su za naš list u EPS.

STRUJA TEK PO OZAKONjENjU

KAKO su objasnili u Elektroprivredi Srbije, stanari pomenutih zgrada mogu biti registrovani kao kupci i korisnici električne energije tek kada se legalno priključe na mrežu uz građevinsku dozvolu i rešenje o ozakonjenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri