STANOVI JOŠ NISU TOPLI: U Beogradu i dalje bez grejanja

G. N.

13. 10. 2020. u 18:01

DAN posle puštanja sistema "Beogradskih elektrana" i takozvanih toplih proba, još su rebra radijatora hladna u nekim delovima grada.

СТАНОВИ ЈОШ НИСУ ТОПЛИ: У Београду и даље без грејања

FOT: D. Novković

Iako svi toplotni izvori, kako kažu nadležni, od juče ujutru isporučuju energiju i stabilno funkcionišu, zbog pojedinačnih poremećaja u stambenim objektima, svi potrošači se još nisu ogrejali. Osim toga, dispečerska linija za prijavu problema je konstantno zauzeta, tvrde sugrađani.

Kako su saopštili nadležni iz "Beoelektrana", sistemskih poremećaja u proizvodnom sektrou nema, što znači da su glavni magistralni toplovodi u funkciji. Ipak, žitelji iz različitih delova grada tokom jučerašnjeg jutra požalili su se našoj redakciji da još nisu osetili blagodet toplih proba. Tako se na temperaturi ispod 12 stepeni, sugrađani iz Svetozara Markovića 77 smrzavaju u svojim domovima.

- Cela zgrada je problem. Upravnica trenutno nije tu, pa smo delegirali komšiju da pozove i prijavi kvar. Sve vreme u dispečerskom centru "Beoelektrana" bila je zauzeta linija - požalila nam se Zaga U. iz pomenute zgrade.

Isti problem imali su i stanari delova naselja Braće Jerković, Žarkova, ali i centra grada. S druge strane, oni koji stanuju u neposrednoj blizini toplana, poput žitelja Vidikovca, Kanarevog brda i Mirijevskog venca, tople stanove imali su još prvog dana toplih proba, i to već u jutarnjim satima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!