VESIĆ: Beograd zasadio 767 novih stabala

M. S.

09. 10. 2020. u 16:15

OD početka godine Beograd je zasadio 767 novih stabala na mestu gde su posečena stara, a u planu je da se do kraja godine zasadi još 432.

ВЕСИЋ: Београд засадио 767 нових стабала

Foto N. Paraušić

Ovo je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom inicijative koju su mu uputili predstavnici "Ne davimo Beograd". Oni su zahtevali da se na mestu oseušenih stabala na 300 lokacija zasade nova.

- Grad Beograd je početkom godine počeo sa popunjavanjem drvoreda tamo gde su stabla osušena ili isečena - rekao je Vesić i dodao da su to uglavnom sve lokacije koje su predložili i iz Inicijative "Ne davimo Beograd". Vesić je naveo da u Beogradu ima 56.513 drvorednih stabala u 743 ulice, kao i još oko 400.000 stabala o kojima brine "Zelenilo Beograd" koja nisu drvoredi već se nalaze u parkovima i drugim javnim površinama. Tu je predviđena zamena oko 4.000 stabala, koja su takođe osušena ili oštećena.

Vesić je istakao da se lokacije 300 osušenih stabala, koje je predložila Inicijativa "Ne davimo Beograd" uglavnom nalaze u postojećem planu "Zelenila Beograd", ali da je dobro što su shvatili da kao građani treba da upućuju inicijative Gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna