"RADOST EVROPE" SAMO NA EKRANU: Zbog korone, završnica 51. međunarodnog susreta dece "Novi snovi" - virtuelno

A. VOJINOVIĆ

05. 10. 2020. u 12:30

MANIFESTACIJA "Radost Evrope" ove jeseni imaće virtuelnu završnicu u formi specijalne televizijske emisije umesto tradicionalnog gala koncerta koji se održavao svakog 5. oktobra u Sava centru.

РАДОСТ ЕВРОПЕ САМО НА ЕКРАНУ: Због короне, завршница 51. међународног сусрета деце Нови снови - виртуелно

Foto P. Mitić

Večeras od 18.00 na drugom programu RTS i na jutjub-kanalu Dečjeg kulturnog centra gledaoci će moći da isprate nastupe mališana iz 14 zemalja Starog kontinenta.

Ovogodišnji 51. međunarodni susret dece Evrope pod sloganom "Novi snovi" nije mogao da se održi u redovnim okolnostima, pa najmlađi učesnici iz stranih zemalja zbog mera predostrožnosti nisu smeli da posete prestonicu i novim drugarima predstave kulturu matične zemlje. Međutim, organizatori nisu želeli da se događaj ne upriliči, pa su tako mališani slali video-snimke svog nastupa koje će biti prikazane u specijalnoj emisiji.

Tokom leta u okviru uvertire za manifestaciju "Radost Evrope" održane su kreativne radionice onlajn i na otvorenom ispred Dečjeg kulturnog centra. Kroz raznovrsne umetničke medije predstavljene su kulture 15 zemalja.

Tako su učesnici između ostalog imali priliku da kroz dramsku improvizaciju na engleskom jeziku upoznaju delo Vilijama Šekspira na osnovu specijalnog izdanja "San letnje noći", zatim da uz Leontinu Vukomanović uče da pevaju švedsku pesmu posvećenu Svetoj Luciji.

Na delu programa posvećenom Rusiji "Sve počinje od tačke - Vasilij Kandinski", deca su se upoznala sa najznačajnijim delima ovog umetnika, a uz glumca Lazara Dubovca maštom su otputovala u Dansku, u čarobni svet Andersenovih bajki. Saznali su šta se dogodi kada predmeti iz čarobnog sveta progovore, kako bi bajka zvučala ako bi je pričao češalj "Male sirene", šal "Snežne kraljice" ili jastuk "Ružnog pačeta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)