ZA ODRŽAVANJE SISTEMA ZA UPRAVLJANJE SAOBRAĆAJNIM TOKOVIMA DATO 12 MILIONA: Bez gužvi na 29 raskrsnica

S. B. M.

24. 08. 2020. u 11:50

SEMAFORIZOVANIM raskrsnicama duž Bulevara kralja Aleksandra, Ruzveltove, Mije Kovačevića, Bulevara oslobođenja uskoro će se upravljati iz jednog centra.

ЗА ОДРЖАВАЊЕ СИСТЕМА ЗА УПРАВЉАЊЕ САОБРАЋАЈНИМ ТОКОВИМА ДАТО 12 МИЛИОНА: Без гужви на 29 раскрсница

Foto M. Anđela

Ista situacija je i sa raskršćem Kralja Milana i Kralja Milutina, Nemanjinom i Kralja Milutina i raskrsnicom Tošin Bunar - Nikole Dobrovića. Za adaptilno upravljanje svetlosnom signalizacijom, biće zadužen beogradski ogranak kompanije "Simens mobiliti".

U ugovoru koji je zaključen pre skoro godinu dana, a objavljen u petak na sajtu Sekretarijata za saobraćaj, navodi se da je cena za dvogodišnju uslugu održavanja 12 miliona dinara sa PDV-om.

Predmet javne nabavke bila je nabavka-usluge održavanja sistema za nadzor i adaptibilno upravljanje saobraćajnim tokovima na 29 semaforizovanih raskrsnica u gradu.

To je potez Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu, na delu od raskrsnice sa Ulicom Gospodara Vučića do raskrsnica Bulevar kralja Aleksandra - Knjeginje Zorke i raskrsnica Ruzveltova - Kraljice Marije, koji čini 15 semaforizovanih raskrsnica. Na spisku je i potez ulica Ruzveltove i Mije Kovačevića, od kružnog toka Bogoslovije do raskrsnice Ruzveltova - Kraljice Marije koju čini sedam semaforizovanih raskrsnica, kao i deo Bulevara oslobođenja od kružnog toka Slavija do Veterinarskog fakulteta sa četiri semaforisana raskršća.

"PAMETNI"

TOKOM nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Beogradu, od 10. avgusta radi se na semaforima u Dečanskoj, na Trgu Nikole Pašića, i na dva semafora u Brankovoj ulici. Tokom juna i jula sistem je uspostavljan na raskrsnicama duž Dimitrija Tucovića.

Na spisku za održavanje su i raskrsnice Kralja Milana - Kralja Milutina, Nemanjina - Kralja Milutina i Tošin Bunar - Nikole Dobrovića, kao i 14 ANPR kamera koje služe za određivanje brzine putovanja i vremenskih gubitaka na potezima Ruzveltove i Bulevara oslobođenja.

U javnoj nabavci se navodi da se u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora uspostavlja funkcionisanje kompletnog sistema za upravljanje saobraćajnim tokovima. Ipak, informaciju o tome kada će sistem biti instaliran, nismo uspeli da dobijemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)