ODBORNICI USVOJILI PLAN SAOBRAĆAJNICA: Peron za voz u Obrenovcu

A. V. V.

20. 08. 2020. u 08:37

PRVI zadatak novog saziva Skupštine opštine Obrenovac na jučerašnjoj sednici bio je usvajanje Plana detaljne regulacije saobraćajnica na teritoriji opštine Obrenovac. Doneta je i odluka o izgradnji polaznog perona gradskog voza na prostoru gde je nekada bila pruga.

ОДБОРНИЦИ УСВОЈИЛИ ПЛАН САОБРАЋАЈНИЦА: Перон за воз  у Обреновцу

Foto arhiva

- Odlučeno je da na prostoru Ulice kralja Aleksandra i naselja Topolice bude izgrađena pruga sa modernom železnicom, koja bi se prostirala pored Cevke, bazena i novog tržnog centra, novim mostom preko Kolubare, pored auto-puta ka prostoru aerodroma. Od aerodroma, pruga će biti direktnom vezom spojena sa autobuskom stanicom koja će biti izgrađena na prostoru "Buvljaka" na Novom Beogradu. Odatle će ići i linije BG voza - precizirao je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković.

PRVI POLAZAK 2027.

PREMA rečima nadležnih, postoje realne mogućnosti da železnica 2027. godine proradi i da Bg voz krene od polaznog perona iz opštine Obrenovac ka Beogradu.

Direktor JKP "Beogradski metro i voz" Stanko Kantar rekao je da će nakon izgradnje železnice putnici iz Obrenovaca železnicom iz Obrenovca stizati do bilo kog dela Beograda.

- Obrenovac odavno pokušava da dobije železnički transport. Mi se bavimo razvojem metro sistema, ali paralelno i razvojem gradske železnice Bg voza. Jedna od linija koje su u planu jeste ona koja bi povezala aerodrom Beograd, Surčin i Obrenovac sa gradskom železnicom. U planu su četiri linije Bg voza, uz koje će biti linije za Mladenovac, Lazarevac i Obrenovac, kao i dve linije gradskog metroa - objasnio je Kantar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati