STARICU ODNEO PLAMEN: Izgoreo stan na Vračaru

Š. MAROVIĆ

20. 08. 2020. u 06:21

U POŽARU koji je izbio juče oko tri sata posle ponoći, na četvrtom spratu zgrade u Hadži Prodanovoj 4 na Vračaru, smrtno je stradala Olga Vujović (85).

СТАРИЦУ ОДНЕО ПЛАМЕН: Изгорео стан на Врачару

Foto P. Milošević

Uzrok izbijanja vatre i dalje se utvrđuje, a kako smo saznali, pre manje od dva meseca u istom stanu upaljena cigareta doprinela je manjem požaru koji je tada ugašen na vreme.

Reporteri "Novosti" uverili su se juče da je stambena jedinica na Vračaru potpuno uništena, ali susedni objekti na svu sreću nisu oštećeni. Komšija tragično nastradale žene ističe za naš list da je prizor bio stravičan i da se dim koji se nadvio nad ovim delom prestonice osećao sve do Karaburme.

Foto P. Milošević

- Olga je u poslednje vreme sakupljala stare i dotrajale stvari, koje bi potom donosila u zgradu - priča on. - Objekat je bio pun garderobe i nameštaja, tako da je vatra brzo buknula i zahvatila ceo stan, koji ima dvadesetak kvadrata. Starica je dugo živela sama, jer joj je muž davno preminuo. Požar koji je izbio pre mesec i po uspeli smo brzo da ugasimo.

POPLAVE

OSIM požara koji je pre mesec i po dana prvi put izbio u zgradi na Vračaru, komšije ističu da je voda iz stana na četvrtom spratu često plavila višespratnicu. Kako kažu, starica je stvari koje je donosila u stan često prala, pa se neretko u objektu u Hadži Prodanovoj 4 stvarao pravi potop.

Čovek koji stanuje prekoputa Olge Vujović prvi je primetio vatru i pokušao da je ugasi, ali je stan već bio ozbiljno zahvaćen. Ubrzo su se ispred vrata pojavili i ostali stanari višespratnice na Vračaru, koje je gust dim i neprijatan miris probudio. Pokušaji da se vrata otvore nisu urodila plodom, tako da ženi nije bilo spasa.

Foto P. Milošević

Komšije su brzo pozvale vatrogasne ekipe, koje su požar gasile od 3.30 skoro do podne. Lekari su na mestu nesreće pronašli ugljenisano telo koje je vatra totalno uništila.

- Poziv smo dobili oko pola četiri ujutru, a tri vozila sa 17 vatrogasaca su učestvovala u gašenju požara - kažu u vatrogasnoj službi. - I pored svih napora koje su uložili, ženi nije bilo spasa, jer se u stanu nalazio materijal koji se lako pali.

Unuci tragično nastradale žene, kako nam je rečeno, doveli su ekipu koja je celo jutro iznosila uništene stvari iz stana. Više detalja o nesreći biće poznato posle policijskog uviđaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)