NOVA APLIKACIJA "PARKING SERVISA" ZA PLAĆANJE: Vozače navodi do slobodnog mesta

S. B. M.

18. 08. 2020. u 08:33

NOVA aplikacija za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg slobodnog parking mesta JKP "Parking servis" od juče je dostupna Beograđanima.

НОВА АПЛИКАЦИЈА ПАРКИНГ СЕРВИСА ЗА ПЛАЋАЊЕ: Возаче наводи до слободног места

Foto Tanjug

Kako su "Novosti" već pisale, aplikacija automatski locira u kojoj zoni se nalazi vozilo i korisniku omogućava da brzo, jednostavno i sigurno plati parkiranje slanjem SMS poruke, platnom karticom ili sredstvima koja je deponovao na samoj aplikaciji. Plaćanje parkiranja je bez ikakvih dodatnih troškova.

Novina je da se parkiranje u garažama sada može platiti elektronski, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima. Potrebno je samo skenirati karticu, koju korisnici preuzimaju na ulasku u parkiralište i plate onlajn direktno iz aplikacije.

Foto Tanjug

- Kako je u Beogradu uveden e-Parking, informaciju o izdatim elektronskim dnevnim kartama, osim na sajtu, korisnici će dobijati i putem nove aplikacije. Dovoljno je da se registruju i "Parking servis" će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja - kažu u JKP "Parking servis"

SKENIRANJE ZNAKOVA

ZVANIČNU aplikaciju "Parking servisa" za mobilne telefone korisnici mogu besplatno da preuzmu u Google Play i App Store prodavnicama. Ujedno, to je moguće i jednostavnim skeniranjem QR koda na svim saobraćajnim znakovima u zonskom području parkiranja. Ova platforma može da se koristi za više vozila, jednostavnim unosom registarskih oznaka.

Na aplikaciji postoji i mogućnost da korisnici uplate depozit od 200 do 2.000 dinara i tim sredstvima plaćaju sve usluge.

Aplikacija je samo jedan od koraka u okviru e-Parkinga, u skladu sa tendencijom digitalizovanja usluga komunalnih preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)