U BLOKU 42 na Novom Beogradu, prekoputa tržnog centra na otvorenom, ubrzano se gradi nova autobuska stanica.

veselnik

07.08.2020. 16:31

Svi urbanisticki planovi, razvijani decenijama, postali su "kolateralna steta" Beograda na vodi. Glavna zeleznicka stanica, BAS, Stari i "novi" savski most, Savski trg i buduci tunel do Dorcola, premestanje planiranih linija metroa... "Lex specialis" je ponistio i u nistio sve vazece zakonite planove, izrada potpuno novih je u rukama "specijalista", tako da je do dozvola za gradnju dug put.

marko

07.08.2020. 19:30

@veselnik - Ne vidim nikakav problem da se autobuska stanica izmesti iz centra grada jer je tu definitivno nije mesto...Na mestu udzerica i nekih magacina punih glodara nice novo lice Beograda...Kome nije jasno nega gleda fotografije i neka uporedjuje...Kada se zavrsi taj Savski Trg neka onda slede komentari..

Milos

07.08.2020. 19:54

@veselnik - Pa nije tako. Ti svi urbanisticki planovi koje spominjes nisu bili realizovani decenijama i niko nije ni prstom mrdnuo vise od pola veka da nesto uradi po tom pitanju. Beograd je upravo tu gde ti sve spominjes dosao do tolikog raspada, da to ni civilizacijski niti bilo kako, ekonomski, urbanistcki nije licilo na nista. Totalni raspad sistema pre "Lex specialis". E sada kada je to konacno neko uzeo da sredi i ruku na srce sve to izgleda odlicno i tek ce da bude kada se zavrsi, e nasli se duzebriznici poput tebe da sa kao nesto zabrinu za izgled i funkcionalnost Beograda. E, pa nece moci. Beograd i Srbija idu napred i svidelo se to nekome ili ne, izgleda jako dobro i sve pohvale za ove trenutne projekte infrastrukture, a posebno Beogradu na vodi, koji je i pokrenuo sve to.

veselnik

08.08.2020. 03:05

@Milos - Generalni urbanisticki principi i dugorocno planiranje ne mogu da "propadnu", mogu samo da se koriguju (osavremene), a ne potpuno odbace! Planovi nisu bili realizovani jer nije bilo realnih finansija, a ne zato sto nisu bili dobri! Sada finansije drze i kontrolisu tajkuni i mafijasi, tako da oni (u sprezi sa vlasti) odlucuju sta ce i kako da se radi, kako bi sto vise ONI zaradili. Tu vise struka nema pravo glasa, samo se aminuju direktive, a gradjani (i grad) su kolateralna steta. Raspad "onog" sistema ne moze da opravda ovo divljanje bez sistema.

Miki Zg

07.08.2020. 20:43

@veselnik - Vjerojatno ste gosp. član NVO Ne davimo BG ? Davite Vi BG već dugo parama stranih financijera ,domaćih tajkuna u stilu : Što u Srbiji gore ,vama bolje ,više će kapnuti love od mentora ?

RBL

07.08.2020. 23:38

...A onda su gospoda i gospodze iz kruga dvojke prebacili "udzerice i glodare" kod nas, na levu obalu Save. A sebi su namenili "novo lice Beograda". Novi Beograd je na vodi, oduvek.