DRUŽENJE I ZABAVA ZA KOMŠILUK I GOSTE: Na Starom gradu održana tradicionalna manifestacija "Jevremova - Ulica susreta"

S.V.

12. 05. 2024. u 10:00

U GOSPODAR Jevremovoj, jednoj od najlepših dorćolskih ulica, juče je održana tradicionalna manifestacija "Ulica susreta", pod sloganom "Hajde da se sretnemo". Topla majska subota u Jevremovoj pretovrila se u centar opuštenog porodičnog, komšijskog druženja i susreta svih generacija Starograđana, Beograđana i njihovih gostiju.

ДРУЖЕЊЕ И ЗАБАВА ЗА КОМШИЛУК И ГОСТЕ: На Старом граду одржана традиционална манифестација Јевремова - Улица сусрета

Foto: Zoran Jovanovic

 

Na glavnoj bini ispred UK "Parobrod" bogat program počeo je u 10 časova. Najmlađi su uživali u kreativnim radionicama, pozorišnim predstavama, a nastupila je i pevačica Bojana Vunturišević sa dečjim horom. Tačno u podne, krenuo je "Jevremov defile", u kom su učestvovali deca i predškolci iz vrtića sa Starog grada. Svi pod maskama. Kad se čula sirena policijskog "fiće", niz Jevremovu je krenula šarena kolona devojčica i dečaka koji su odabrali kostime omiljenih junaka - princeze, betmeni, supermeni, spajdermeni, dobre vile, bubamare, lekari...

Predsednik Opštine Radoslav Marjanović je istakao da je ponosan na to što "Jevremova ulica susreta" svojim kvalitetnim sadržajem i programom prevazilazi okvire ove opštine.

Mozaik Beti Vukanović

DIREKTORKA starogradske Ustanove kulture "Parobrod" Marija Pavlović obavestila je prisutne da je ove godine u "Aleji zaslužnih Starograđana" - omažu značajnim istorijskim ličnostima iz različitih oblasti društvenog života, koje su živele i radile na Starom gradu, mozaik dobila Beta Vukanović, slikarka epohe impresionizma, jedna od osnivača Društva srpskih umetnika "Lada" (1904), a od 1958. godine doživotna počasna predsednica ovog društva.

- Došlo je mnogo Starograđana, roditelja sa decom, ali i sugrađana iz drugih krajeva grada. Ovogodišnju manifestaciju krasi sjajna, pozitivna, porodična i komšijska atmosfera. Program je koncipiran za sve generacije i svake godine je sve bolji i sadržajniji - podelio je svoje utiske predsednik Radoslav Marjanović.

Za raspoloženje posetilaca pobrinuli su se sjajni muzičari i izvođači. Jednosatni koncert i prekrasni vokal Zorje je oduševio prisutne i podigao "vibracije".

- Ovo je divna manifestacija, deca se druže i igraju. Bile smo i prošle godine, pa nam ni sada nije bilo teško da dođemo sa Novog Beograda u Jevremovu i da provedemo ceo dan ovde - rekla nam je Marija, koja je sa ćerkom Lenom uživala u ovoj manifestaciji.

Popodne je nastupila Anđelka Ninković, sa muzikom iz najpoznatijih crtaća, a zatim je usledio džez program. Tu je bio i bazar, kao i zone rekreacije i zdravlja, a sugrađani su na tezgama mogli da pazare neku rukotvorinu, umetnički rad, domaće proizvode...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)