POVRATAK U OAZU 1. MAJA: U toku obnova parka Japansko- srpskog prijateljstva na Miljakovcu

A. Z. K.

01. 04. 2024. u 20:26

OBNOVA Parka japansko-srpskog prijateljstva, koji žitelji Miljakovcu zovu jednostavno - Japanski park, trebalo bi da bude završena 1. maja.

ПОВРАТАК У ОАЗУ 1. МАЈА: У току обнова парка Јапанско- српског пријатељства на Миљаковцу

GO Rakovica

Ekipe JKP "Zelenilo Beograd" započeli su rekonstrukciju zelene miljakovačke oaze početkom oktobra. U planu je da bude osvežen prostor od 3.200 metara kvadratnih, a deca će dobiti i nove kutke za igru.

Mesecima je ovaj park na Miljakovcu opasan folijom kojoj se mnogobrojni građani čude. Deluje da su se radovi baš "otegli", ali rok je odavno poznat.

Miljakovčani će dobiti igrališta i teretanu na otvorenom. Površina od 3.273 metra kvadratna osim brojnih novih rekvizita imaće i nove travnjake. Svi se nadaju da će posle završetka radova biti uspostavljena kontrola nad ponašanjem vlasnika sa psima, koji su, kako kažu, žitelji, uzurpirali ovaj park.

Donacija Japana

VLADA Japana dala je donaciju za sređivanje jednog dela Miljakovačkog parka, pa je otada jedan deo nosi naziv Park japansko-srpskog prijateljstva. U pojedinim delovima postavljeni su tradicionalni japanski fenjeri od betona. U ovoj zelenoj oazi nalazi se prirodan izvor koji prolazi kroz park, a iznad njega izgrađen je i mostić.

- Kada radovi budu završeni deca će imati na raspolaganju dva mesta za igru. Jedan deo biće sređen za mališane koji imaju od dve do pet godina, a drugi deo za decu koja imaju od tri do 12 godina - rekli su nam u JKP "Zelenilo Beograd". - U planu je da bude postavljen i edukativni poligon. Tu bi trebalo da budu postavljene parterne igre, koje imaju edukativno-razvojni karakter, i napravljene su od livene gume. Osim ovih rekvizita za najmlađe, u planu nam je i da na dečijim igralištima budu postavljene šare u znaku Japana i Srbije. Simboli i toponimi trebali bi decu da edukuju tokom igre i da im približe kulturu Japana.

Stariji posetioci ovog parka moći će da uživaju u teretani na otvorenom, gde je planirano postavljanje šest rekvizita za vežbanje. Kada sve ovo bude završeno, ekipe JKP "Zelenilo Beograd" obnoviće i travnjake u ovom parku na površini od skoro 2.000 kvadrata.

Ovaj park na Miljakovcu radnici "Zelenila" sređivali su pre deset godina. Tokom te obnove ovde su izgrađene nove pešačke staze, postavljeno je 25 novih klupa, obnovljeno je stepenište i postavljeni su rukohvati, kao i nove đubrijere u celom parku.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ BEČA: Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)