ZA OPREMU 320 MILIONA: Bolja dijagnostika u devet zdravstvenih ustanova u Beogradu

B.B.

21. 03. 2024. u 13:56

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i v.d. podsekretara u Sekretarijatu za zdravstvo gradske uprave Beograda Goran Marković potpisali su danas Ugovor o nabavci medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u devet zdravstvenih ustanova u prestonici.

ЗА ОПРЕМУ 320 МИЛИОНА: Боља дијагностика у девет здравствених установа у Београду

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Oko 320 miliona dinara opredeljeno je Beogradu i namenjeno je za nabavku opreme u domovima zdravlja Vračar, Surčin, Savski Venac, Zemun, Grocka, Stari Grad i Zvezdara, kao i za nabavku opreme u Kliničko bolničkom centru Zvezdara i Specijalnoj bolnici Sveti Sava, saopštilo je ministarstvo.

Ukazujući da je unapređenje zdravstvenog sistema jedan od prioriteta Vlade Srbije, Martinović je rekao da država kontinuirano izdvaja ogromna sredstva za sve nivoe zdravstvene zaštite u Srbiji, sa krajnjim ciljem obezbeđivanja boljih i stimulativnijih uslova za rad lekara i medicinskog osoblja i kvalitetnije usluge za pacijente.

On je dodao da je u toku nabavka medicinske opreme i za druge gradove i opštine širom zemlje, te da će država nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, jer ne postoji ništa važnije od života i zdravlja građana.

Vlada Srbije, kao osnivač zdravstvenih ustanova u javnoj svojini, odlučila je da se izvrši hitna nabavka medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao nadležno za lokalnu samoupravu, zaduženo je za prenos sredstava jedinicama lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalaze zdravstvene ustanove koje će biti korisnice ove opreme.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je krajem 2023. i početkom 2024. godine potpisalo ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave za nabavku medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u ukupnoj vrednosti od oko 2,3 milijardi dinara.

Medicinska oprema u vidu 10 magnetnih rezonaci, 12 mamografa i 15 ultrazvučnih aparata nabavljena je za potrebe zdravstvenih ustanova na teritoriji opština Kladovo, Negotin, Sokobanja, Babušnica, Petrovac na Mlavi, Kuršumlija, Vladičin Han i Knjaževac i gradova Beograd, Čačak, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Pazr, Pirot, Prokuplje, Šabac, Užice, Valjevo i Zaječar.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!