NOVA HALA PONOS ZVEZDARE: Kapitalna investicija prestoničke opštine je izgradnja sportskog kompleksa

S.V.

17. 02. 2024. u 07:00

OVOGODIŠNjA kapitalna investicija na teritoriji Opštine Zvezdara biće izgradnja dvorane Sportskog društva Radnički, gde će biti izgrađeno novih 16.000 kvadrata, a novi moderni sportski objekat nosiće ime po legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

НОВА ХАЛА ПОНОС ЗВЕЗДАРЕ: Капитална инвестиција престоничке општине је изградња спортског комплекса

https://srbija2027.gov.rs/infrastruktura/

Ovo je, obeležavajući opštinsku slavu Sretenje, najavio predsednik ove lokalne samouprave Vladan Jeremić.

On je, govoreći o projektima koji će u toku ove godini biti realizovani na Zvezdari, podsetio da se nastavlja gasifikacija, te da će biti izgrađena 134 kilometra gasovodne mreže kojom će 4.000 domaćinstava biti priključeno na gas. Ali, najveći projekat je na uglu ulica Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića, gde će biti izgrađen novi sportski centar, na mestu srušenog Radničkog.

- Sretenje je Dan državnosti Republike Srbije, koji Gradska opština Zvezdara obeležava i kao svoju slavu sa željom da svi njeni građani imaju puno uspeha i da vreme koje dolazi svima donese još veći napredak i prosperitet. Gradska opština Zvezdara je među vodećim u zemlji po pozitivnom prirodnom priraštaju, koji pokazuje da puno pažnje poklanjamo poboljšanju kvaliteta života stanovnika i nadamo se da će naredne godine doneti još veći prosperitet - rekao je Vladan Jeremić.

Planom je predviđena izgradnja potpuno novog, savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.000 do 1.200 gledalaca, sportskih terena i vežbaonica. U okvoru kompleksa biće otvoren i muzej sporta, kao i prostori za obuku i održavanje seminara, kao i kancelarijski prostor za predstavnike klubova.

Tradicija duža od jednog veka

GRUPA radnika je u aprilu 1920. godine u Građevinsko-zanatskoj školi osnovala Beogradski radnički sportski klub BRSK, prvo radničko sportsko društvo u Srbiji. Osim fudbalske selekcije, kojom je sve započelo, Klub je stigao do 14 sportova među kojima su boks, rukomet, rvanje, odbojka, šah, košarka, atletika, džudo, kuglanje i streljaštvo. Na samom početku formirane su i sekcije u stonom tenisu, bobu, biciklizmu, atletici.

Multifunkcionalna sportska dvorana je planirana za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica, kao i za druge manifestacije koje ne moraju biti isključivo sportske. Posle obnove, u Sportskom društvu "Radnički" treniraće košarkaši, rukometaši i odbojkaši. Planirana su dva terena za skvoš, streljana sa šest streljačkih mesta za vazdušni pištolj i pušku, a postojaće i tri odvojene sale za borilačke sportove i sala za futsal. - Ovo će biti idealno mesto u centru grada za sve koji hoće da se bave sportom i za one koji znaju da cene tradiciju. Izašlo je više novca nego što smo očekivali, ali želeli smo da uradimo najbolje, ne samo da okrečimo već i da uradimo garaže, biće 187 parking-mesta, sala za treninge, borilačke sportove i sve što je potrebno - rekao je predsednik Aleksandar Vučić kada je prošle godine obilazio radove na ovom kompleksu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!