POSLE GLAVNE, NADVOŽNJAK NA ALTINI: Za smanjenje saobraćajnih gužvi u Zemunu neophodno realizovati još nekoliko projekata

S.V.

30. 01. 2024. u 22:00

OBNOVLjENA i proširena Glavna ulica, koja će ovih dana ponovo da postane jedna od najfrekventnijih u Zemunu, doprineće smanjenju nepodnošljivih saobraćajnih gužvi. Međutim, potrebno je realizovati još nekoliko projekata na teritoriji ove opštine, kako se tokom jutarnjeg i popodnevnog špica ne bi stvarale kolone vozila.

ПОСЛЕ ГЛАВНЕ, НАДВОЖЊАК НА АЛТИНИ: За смањење саобраћајних гужви у Земуну неопходно реализовати још неколико пројеката

go zemun

Prema rečima predsednika Opštine Zemun Gavrila Kovačevića, ova lokalna samouprava je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda podnela inicijativu da se ka naselju Altina napravi nadvožnjak. Planirano je da se gradi na delu od Pazovačkog puta, od raskrsnice sa Ulicom Nova 2 do samog naselja. Dužina nadvožnjaka biće oko 290 metara sa jednosmernom biciklističkom trakom i trotoarom za pešake.

- Druga stvar koja se radi i koja malo čeka je Plan detaljne regulacije Ugrinovačke ulice - objašnjava Kovačević. - Taj projekat je morao da sačeka jer tu prolazi trasa budućeg metroa, tako da prvo moraju da se uvrste stanice u plan.

Kako bi se rešio problem gužvi u Zemunu, radi se i na proširenju Muhara na četiri trake do Ulice cara Dušana, u kojoj su na mestima gde su, na mestima nekadašnjih malih kuća, sada zgrade što je povećalo veći broj stanovnika, ali i automobila.

- I o tome će u narednom periodu morati da se vodi računa, kako bi se i ta ulica proširila i nastavila dalje na Batajnički drum, čije je projektovanje da bi se dobile četiri trake.

On dodaje da je Opština, uz pomoć Ministarstva građevine i predsednika Aleksandra Vučića, dobila sredstva da rekonstruiše tri velike saobraćajnice u različitim delovima Zemuna.

- To su Ulica majora Zorana Radosavljevića u dužini od tri kilometra, Kurirska ulica u dužini od 1,6 kilometara i izgradnja druge faze kišne kanalizacije i rekonstrukcije Ulice Pavla Vujisića na Altini - rekao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!