POSADILI 40 STABALA: Akcija "Za zeleniji Savski venac"

B.B.

05. 12. 2023. u 15:26

U okviru akcije „Za zeleniji Savski venac" predsednik opštine Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo zajedno sa mališanima posadili su danas više od 40 stabala drveća na zelenoj površini vrtića "Carica Milica", „Princeza Olivera", „Venčić" i „Anđelak". Ulepšan je i unutarblokovski prostor između zgrada u Ulici Birčaninova broj 16.

ПОСАДИЛИ 40 СТАБАЛА: Акција За зеленији Савски венац

Foto: Savski venac

- Ovo je samo jedna u nizu akcija u okviru zelenih projekata koje sprovodimo na Savskom vencu kako bi zaštita životne sredine bila od neprocenjivog značaja za unapređenje lokalne zajednice - izjavio je predsednik Vidović.

On je izrazio zadovoljstvo što je Savski venac u proteklom periodu postao prava zelena oaza bogatija za veliki broj stabala drveća i zelenih površina.

Od danas je zelena površina na teritoriji Savskog venca oplemenjena novim sadnicama breze, japanske trešnje, platana, srebrne jele, katalpe, a takođe tuja smaragd i krimson king pronašli su svoje mesto na ovim lokalitetima.

Opština Savski venac ima u planu da i za narednu godinu opredeli značajna sredstva za ekološke projekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024