KIŠA TOPI TEMELJE KUĆA U NOVOGRADSKOJ: Još se ne zna ko je odgovoran za oštećenja na domovima u zemunskoj ulici (FOTO)

S.V.

18. 11. 2023. u 12:50

- NAŠA kuća svakog dana sve više tone, a rupe koje su radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" iskopali prepune su vode.

КИША ТОПИ ТЕМЕЉЕ КУЋА У НОВОГРАДСКОЈ: Још се не зна ко је одговоран за оштећења на домовима у земунској улици (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

Pitanje je šta će se dalje dešavati, gde će ta voda otići i koliko se situacija može pogoršati jer kiša neprestano pada.

Ovako nam govori Miljana Majstorović iz Novogradske 43 u Zemunu, čiji je dom jedan od oštećenih otkako je prošlog četvrtka pukla vodovodna cev u ovoj ulici. Zidovi su pukli, a temelji su potonuli više od 20 centimetara. Kako kaže, situacija je sve gora a nadležni se i dalje ne pojavljuju. Iz gradskog Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju rekli su nam da je njihova građevinska inspekcija bila na terenu u utorak, gde su konstatovali da su oštećena tri objekta sa šest stanova. Utvrdili su da je najviše ugrožen objekat na broju 43 u kom živi naša sagovornica.

- Doneto je rešenje kojim se zabranjuje korišćenje ovog objekta - kažu, za naš list, iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju. - Ostvljen je poziv za vlasnike ostalih objekata, kako bi se utvrdilo činjenično stanje. Takođe, građevinski inspektor je naložio JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" da preduzimaju sve mere bezbednosti tokom iskopa.

Sem tog rešenja, novih poteza nadležnih nije bilo, a do sad se nije ni utvrdilo ko je odgovoran za incident koji je poljuljao ionako nesigurne temelje kuća u Novogradskoj.

Miljana i njene komšije koje žive u objektima na brojevima 41 - 45 strahuju od najavljenih padavina i pogoršanja vremena. Kiša koja je juče padala tokom celog dana, samo je natapala ionako uleglo tlo. Građevinski veštak kog su angažovali žitelji Novogradske je procenio da su u veoma lošoj situaciji, te da bi zid porodice Majstorović, koji se nalazi do ulice, mogao da se sruši malo jačim udarcem. Miljana i njena porodica spavaju kod suprugove sestre, a decu ovde ne dovode ni tokom dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)