PRIČE O ZEMLJACIMA I BELOM SVETU: U Biblioteci grada Beograda sinoć održana promocija dve knjige novinara Borislava Lalića

A. Z. K.

16. 11. 2023. u 15:14

U BIBLIOTECI grada Beograda sinoć je održana promocija dve knjige "Vinicka - o ljudima i usudima" i "Tragom moga pera" autora Borislava Lalića.

ПРИЧЕ О ЗЕМЉАЦИМА И БЕЛОМ СВЕТУ: У Библиотеци града Београда синоћ одржана промоција две књиге новинара  Борислава Лалића

Foto: I. Marinković

Puna sala Gradske biblioteke pomno je slušala sinoć i zanimljive priče iz bogatog opusa ovog doajena našeg novinarstva.

Druženje je organizovalo Udruženje đaka beranske gimnazije u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda. O novinarskom opusu i knjigama sinoć su govorili Jovan Popović, Miroslav Stojanović, izdavač Jagoš Đuretić i autor.

Foto: I. Marinković

 

- U bajkovitim pričama iz Vinicke ima smeha, ali ne i podsmeha. Njegovi zemljaci žive čvrsto vezani za svoj kraj, ali maštaju i razgovaraju o belom svetu. Bora je uspeo da sve likove otme od zaborava. Kroz svoje ostale knjige on nas vodi kroz jedan egzotičan svet - rekao je Miroslav Stojanović.

Borislav Lalić bio je dugogodišnji dopisnik Tanjuga i "Večernjih novosti" sa Kube, iz Meksika, Španije i SAD. Posetioci su sinoć bili u prilici da čuju interesantne priče iz karijere duge 46 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)