BESPLATAN PREGLED ZA SVE GRAĐANE: ''Kućica zdravlja'' od danas na Trgu republike

Tanjug

24. 10. 2023. u 11:14

U CENTRU Beograda danas počinje rad mobilne ambulante "Kućica zdravlja", koja svim građanima omogućava da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlje.

БЕСПЛАТАН ПРЕГЛЕД ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Кућица здравља од данас на Тргу републике

Foto Shutterstock

"Kućica zdravlja", koju su organizovali Gradska opština i Dom zdravlja Stari grad, radiće na Trgu republike do 30. oktobra, od 12 do 18 časova.

- Naša ''Kućica zdravlja'' će svim građanima naše opštine, prestonice i Srbije omogućiti da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlje od danas do 30. oktobra na Trgu republike - rekao je za medije Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

Prema njegovim rečima, Starograđani i svi žitelji prestonice imaju prilike da svakog dana, od 12 do 18 časova, obave preventivne preglede kod lekara Doma zdravlja "Stari grad", u narednih nedelju dana dana do 30. oktobra.

- Danas je organizovan dan za seniore - rekao je Marjanović.

On je dodao da je "Kućica zdravlja" samo jedan od zajedničkih projekata i potvrda odlične i sistemske saradnje naše opštine, Saveta za zdravlje i DZ "Stari grad".

- Briga o javnom zdravlju je briga o dobrobiti svakog pojedinca. Ujedno, to je jedna od preventivnih aktivnosti koja je predviđena nedavno usvojenim dokumentom - Planom javnog zdravlja Gradske opštine Stari grad, 2023-2026. godine. Ovaj strateški dokument je potvrda da je naša opština prepoznala značaj javnog zdravlja i primarne zdravstvene zaštite svojih građana - rekao je Marjanović.

On je istakao da će sugrađani moći da bez čekanja obave besplatne zdravstvene preglede u Kućici zdravlja.

- Kako bi što veći broj građana efikasno obavio preglede ili dobio koristan medicinski savet, pripremili smo tematski program pregleda predviđen za svaki od narednih sedam dana - dodao je Marjanović.

Direktorka Doma zdravlja "Stari grad" dr Vesna Knjeginjić rekla je za Tanjug da će lekari te ustanove do 30. oktobra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice.

- Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftalmološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju, a u subotu je tema 'Pokreni se'. Drugi dan vikenda, nedelja je dan za srce, za merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i ultrazvuk štitne žlezde - rekla je dr Knjeginjić.

BONUS VIDEO: RAZRAĐENA ŠEMA: Kako su Miroslav Aleksić i njegov tast "operisali" u Trsteniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)