NISAM OČEKIVALA DA JE BEOGRAD OVAKAV: Portugalski novinari posetili našu zemlju i prestonicu, ovo ih je oduševilo

S.V.

18. 10. 2023. u 10:16

GRUPA portugalskih novinara boravila je u Beogradu proteklog vikenda, kako bi turistima iz svoje zemlje dočarali mogućnosti i lepote putovanja u našu zemlju i prestonicu.

НИСАМ ОЧЕКИВАЛА ДА ЈЕ БЕОГРАД ОВАКАВ: Португалски новинари посетили нашу земљу и престоницу, ово их је одушевило

TOB

Oni su bili na studijskom putovanju koje su organizovale turističke organizacije Beograda i Srbije u saradnji sa našo nacionalnom avio - kompanijom "Er Srbija", koja od aprila nudi direktne letove iz Lisabona za Beograd. Od 10.novembra, avioni će iz srpske prestonice leteti direktno u Porto, drugi najveći portugalski grad.

Novinari uglednih medija "Publico", "Lobo do Mar", "Presstour", "O Tourismo", "Viajar Magazine", "Volto ao Mundo", "T. News" i "Visao", imali su priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Beograda kao "city break" destinacije, obiđu neke od najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti, posete beogradske muzeje, restorane i popularne turističke atrakcije.

- Moj najsnažniji utisak je o istoriji ovog regiona, koja se jasno može videti i osetiti na svakoj lokaciji koju smo posetili. Nisam očekivala da ću naići na zemlju toliko bogatu istorijom - rekla je Luiza Gonkalves iz "Lobo do Mar".

Turistička organizacija Srbije se postarala da novinari posete i Novi Sad, Sremske Karlovce, manastir Krušedol i Frušku Goru.

-Najinteresantnije što sam ovde video su ljudi i istorija podneblja. Ono što može privući veliki broj turista su kulturni sadržaji i noćni život, i mislim da Beograd kao i Novi Sad mogu da budu izuzetno zanimljive destinacije portugalskim gostima - podelio je svoje utiske je Luis Kanto, novinar "Presstour".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)