KUPOVINA SEOSKIH IMANJA ZA IZBEGLE: Opština Savski venac i nadležni komesarijat potpisali tri ugovora za najugroženije

A.K.

31. 08. 2023. u 20:44

IZBEGLIČKE porodice koje stanuju u neformalnom kolektivnom centru u opštini Savski venac mogle bi da očekuju pomoć u rešavanju svog stambenog pitanja.

КУПОВИНА СЕОСКИХ  ИМАЊА ЗА ИЗБЕГЛЕ: Општина Савски венац и надлежни комесаријат потписали три уговора за најугроженије

Foto: Branko Jovanović

Ova prestonička opština i Komesarijat za izbeglice i migracije potpisali su juče tri ugovora.

U Beogradu 11 centara

OSIM Savskog venca, Komesarijat je podržao još tri lokalne samouprave sa ukupno 14.850.000 dinara. U Beogradu postoji 11 neformalnih kolektivnih centara, u kojima prema prema popisu iz 2019. godine boravi 289 lica. Na Savskom vencu postoji jedan neformalni kolektivni centar u kojem je smešteno 60 lica.

Kako su rekli u GO Savski venac, biće dodeljena pomoć za kupovinu tri seoske kuće sa okućnicom. Osim toga, izbegli će moći da očekuju pomoć i u dodeli građevinskog materijala, opreme za popravku i adaptaciju ovih objekata. Savski venac je od početka godine sa Komesarijatom potpisao pet ugovora o saradnji. Opština Savski venac u ovom projektu učestvuje nekoliko godina, a za realizaciju su izdvojili i novac iz opštinske kase.

GO Savski venac

Tekst potpisa

- Komesarijat je u toku ove godine podržao GO Savski venac opredelivši joj 8.865.000 dinara kao pomoć za stambeno rešavanje pitanja izbeglica i poboljšanje uslova života interno raseljenih lica - rekla je komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević. - Opština je za učešće u projektu izdvojila 985.000 dinara. Potpisivanjem ovih ugovora biće obezbeđeno šest porodica iz neformalnog kolektivnog centra.

Kako je najavljeno, ovi ugovori trebalo bi da budu realizovani u narednih godinu dana. Prema rečima predsednika GO Savski venac Miloša Vidovića, zajednički cilj ostaje rad na poboljšanju socijalno-ekonomskih uslova građana i osnaživanje najugroženijih porodica na ovoj opštini.

Jedan od ciljeva Komesarijata je i da neformalni kolektivni centri postanu prošlost, ali je pre toga neophodno svima koji tamo žive obezbediti adekvatan krov nad glavom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)