RANČEVI ZA 1.812 ZEMUNSKIH PRVAKA Pokloni za učenike dvadeset osnovnih škola u opštini na Dunavu

S.V.

31. 08. 2023. u 22:40

OPŠTINA Zemun obezbedila je rančeve za 1.812 prvaka koji pohađaju dvadeset osnovnih škola na teritoriji ove lokalne samouprave.

РАНЧЕВИ ЗА 1.812 ЗЕМУНСКИХ ПРВАКА Поклони за ученике двадесет основних школа у општини на Дунаву

GO ZEMUN

U đačkim torbama su pernice, majice i kompleti pribora za pisanje i crtanje. Svečani prijem prvaka u kompetno obnovljenoj OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici. Na priredbi su, sem učenika, roditelja i učitelja bili i članovi Veća GO Zemun Vladimir Kostić i Boško Radovanović.

- Ovo je sedma godina kako Opština sa udruženjima sprovodi projekat "Zemunski prvak". Izdvajamo velika budžetska sredstva za naše najmlađe, za tekuće održavanje škola i vrtića, prevoz dece. Takođe, finansiramo školski sport i nagrađujemo najuspešnije učenike i njihove profesore - rekao je Kostić.

Pored dupliranih kapaciteta škole "Mitraljeta", koja sada može da primi dve hiljade đaka, ove godine prvaci će pohađati nastavu i u isturenom odeljenju OŠ "Sonja Marinković".

GO ZEMUN

Za nove đake renoviran je prostor nekadašnjeg objekta OŠ "Desanka Maksimović" i sa prilivom stanovništa očekuje se da će za dve godine učionice biti pune đaka svih razreda.

- Zemun ima dugu tradiciju školstva. Opština Zemun nastavlja da ulaže u infrastrukturu i obezbeđenje boljih uslova za školovanje, ali istovremeno brine o đacima od početka školovanja, prateći njihov razvoj i nagrađujući postignute rezultate - ističu iz ove lokalne samouprave na Dunavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)