"KUĆICA ZDRAVLJA" NA PLATOU KRAJ VIŠKE ULICE: Opština Vračar poziva sugrađane da se besplatno pregledaju u mobilnoj ambulanti do 3. avgusta

Novosti online

31. 07. 2023. u 11:37

GRADSKA opština Vračar pridružila se Domu zdravlja "Vračar" u inicijativi koja ima za cilj podizanje svesti o značaju preventivnih pregleda. Tim povodom, na platou kraj Viške ulice postavljena je "Kućica zdravlja" - svojevrsna mobilna ambulanta koja omogućava lekarima da pruže svoje usluge građanima besplatno, bez zakazivanja.

КУЋИЦА ЗДРАВЉА НА ПЛАТОУ КРАЈ ВИШКЕ УЛИЦЕ: Општина Врачар позива суграђане да се бесплатно прегледају у мобилној амбуланти до 3. августа

Foto: Opština Vračar

Od 20. jula, kada je "Kućica zdravlja" prvi put otvorila svoja vrata, lekari Doma zdravlja "Vračar" uspeli su da pregledaju preko 727 sugrađana i to samo u prvih sedam dana.

Foto: Opština Vračar

Tokom ovog perioda, lekari su obavili čak 1950 pregleda i pružili 2250 usluga. Ove usluge uključuju ultrazvuk, koji je bio veoma tražen. Ukupno su urađena 632 ultrazvučna pregleda, od toga ultrazvuk abdomena sa 385 pregleda, ultrazvuk štitne žlezde sa 78 pregleda, ultrazvuk krvnih sudova sa 88 pregleda, kao i ultrazvuk dojke sa 81 pregledom.

Foto: Opština Vračar

Ovaj rezultat je sjajan pokazatelj da je "Kućica zdravlja" dobro prihvaćena među našim sugrađanima, kao i da je ispunila svoju svrhu u pružanju kvalitetnih preventivnih pregleda. Prednosti koje pruža ova mobilna ambulanta su višestruke - omogućava lakši i brži pristup zdravstvenim uslugama, minimizira vreme čekanja, pruža stručnost i pažnju lekara iz Doma zdravlja "Vračar" i osigurava kvalitetne medicinske usluge.

Ponosni smo na dostignuća "Kućice zdravlja" i radujemo se što smo zajedno sa Domom zdravlja "Vračar" prepoznati kao institucija koja brine o zdravlju svojih sugrađana. Ova inicijativa je samo jedan korak u našem nastojanju da unapredimo zdravstvenu negu i omogućimo najbolju brigu za sve naše sugrađane. Smatramo da je zdravlje prioritet i da svako treba da ima pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.

Foto: Opština Vračar

Opština Vračar poziva još jednom sve sugrađane da iskoriste priliku i dođu do platoa kraj Viške ulice do četvrtka, 3. avgusta, i provere svoje zdravlje.

BONUS VIDEO: Dule Vujošević o Đilasovom „vaspitavanju” i pretnjama novinarima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!