DA BELI BUDU BLIŽI GRAĐANIMA: Za postavljanje 104 objekta, vredna 1.1 milijadru dinara, potreban stručni nadzor - tender vredan 20 miliona

Š.Marović

28. 07. 2023. u 21:15

GRAD je raspisao tender za stručni nadzor na izvođenju radova na postavljanju montažnih objekata za smeštaj beogradskih ličnih asistenata ("beli"). Vrednost posla procenjena je na 20 miliona dinara.

ДА БЕЛИ БУДУ БЛИЖИ ГРАЂАНИМА: За постављање 104 објекта, вредна 1.1 милијадру динара, потребан стручни надзор - тендер вредан 20 милиона

Foto: D. Milovanović

Okvirni period početka izvođenja radova je septembar 2023. godine, navodi se u tenderskoj dokumentaciji, a rok za prijavu na tender je 15. avgust. Kako je naš list ranije pisao, početkom maja raspisan je tender za postavljanje montažnih kućica na čak 104 lokacije u gradu, vredan 1,1 milijardu dinara, odnosno oko 9,5 miliona evra.

U planu je postavljanje objekata od čeličnog profila, pretežno u blizini parkova i većih zaštićenih zelenih površina. Objektima je potreban kolski pristup i povezivanje na ostalu infrastrukturu. Spoljašnje uređenje obuhvatiće pristup za građane, službena lica i jedno parking-mesto.

Kućica će imati dva pristupa, sa bočne i prednje strane. Pristupna površina i oblast iza objekta treba da budu pokriveni video-nadzorom sa dve kamere, dok će se unutra nalaziti tri kancelarije i dva toaleta. Dve kancelarije su rezervisane za službena lica, a treća za komunikaciju sa građanima.

Beogradski lični ("beli") sada su prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju građanima ali će, prema najavama, do kraja 2023. godine imati i štabove u gotovo svakom gradskom naselju.

Primaće i prijave građana

U ŠTABOVIMA "belih" građani će moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema. "Beli" će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici, koja je nadležna za komunikaciju sa stanovnicima glavnog grada, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave