GRAD TRAŽI STROGE KAZNE ZA BATINAŠE U noći između subote i nedelje, u Mirijevu i Sremčici napadnuti komunalna milicionarka i vozač GSP

S.V.

16. 07. 2023. u 21:00

KOMUNALNA milicionarka pretučena je i povređena u noći između subote i nedelje u Ulici 16. oktobra u zvezdarskom naselju Mirijevo, kada je pokušala da razdvoji dvojicu sugrađana koji su se svađali zbog saobraćaja. Ona je zadobila nekoliko udaraca u glavu i vrat, posle čega je prevezena u Urgentni centar.

ГРАД ТРАЖИ СТРОГЕ КАЗНЕ ЗА БАТИНАШЕ У ноћи између суботе и недеље, у Миријеву и Сремчици нападнути комунална милиционарка и возач ГСП

Foto: P. Milošević

 Gotovo istovremeno, oko 2 časa ujutro, na drugom delu grada, u Ulici Stevana Filipovića u naselju Sremčica na Čukarici, putnik u alkoholisanom stanju napao je vozača autobusa na liniji 511, koji je sa lakšim povredama prebačen u Urgentni centar.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najoštrije je osudio ove incidente i očekuje da će policija i tužilaštvo reagovati zbog napada na službeno lice, komunalnu milicionarku koja je u subotu uveče bila na dužnosti i obavljala svoj posao, te će počinioca najstrože kazniti.

- Smatram da strogo treba kazniti i odgovorne za napad na vozača autobusa 511 u Sremčici kojim se ugrožava kako njegova, tako i bezbednost svih putnika na toj liniji - rekao je Šapić.

Jedan od dvojice sugrađana koje je razdvajala komunalna milicionarka u Mirijevu, a koji joj je naneo povrede, priveden je u policijsku stanicu. Analizom je konstatovano da ima 2,2 promila alkohola u krvi. Pripadnica Komunalne milcije je prevezena u Urgentni centar gde je zbrinuta, a od posledice jakog udarca zadobila je hematom u predelu glave i vrata.

Polomljenom flašom na vozača

I VOZAČI GSP često su na meti bahatih putnika. Sredinom septembra prošle godine, na autobuskom stajalištu kod "Sava centra" na Novom Beogradu, mladić je nasrnuo na šofera GSP i ubo ga polomljenom flašom u leđa. Podivljali putnik pokušao je da ponovo povredi vozača i da ga udari aparatom za gašenje požara. Srećom, u vozilu gradskog prevoza bio je policajac u civilu koji je skočio na napadača i obuzdao ga.

Ovo nije prvi put da pojedini bahati sugrađani nasrću na radnike gradskih službi. Najčešće su na meti nezadovoljnih pojedinaca bile ekipe "Gradske čistoće", kada su prskali komarce ili odnosili đubre. Pre godinu dana, u ulici Surčinski put na Bežanijskoj kosi, nepoznati muškarac je zaustavio kamion "Čistoće", psovao vozača tvrdeći kako radnici nisu ispraznili kontejnere, a zatim je izvadio pištolj i udario šofera u glavu. Ipak, najviše napada tokom prethodnih godina bilo je u vreme zaprašivanja komaraca, kada su pojedini sugrađani, na razne načine, pokušavali da spreče komunalce da prskaju insekte, verujući u razne teorije zavere i misleći da je tečnost štetna za ljude i okolinu. Vređali su komunalce, tukli ih, kamenovali vozila. Iz "Čistoće" su tada rekli da je strah neopravdan, a nasilje nad njihovim zaposlenima nedopustivo. Preparat koji se koristi protiv komaraca je registrovan u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisan je u Privemenu listu biocidnih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)