NAGRADE ZA ISKORAK: Gradska opština Lazarevac obeležila Dan opštine - Vidovdan

T.N.

29. 06. 2023. u 11:30

GRADSKA opština Lazarevac svečanim programom u velikoj sali Centra za kulturu i dodelom nagrada obeležila je Vidovdan, Dan opštine.

НАГРАДЕ ЗА ИСКОРАК: Градска општина Лазаревац обележила Дан општине - Видовдан

GO Lzarevac

Na svečanosti su dodeljene tradicionalne vidovdanske nagrade zaslužnim građanima i najtalentovanijim, višestruko nagrađivanim učenicima, navodi se u saopštenju opštine.

Tradicionalna Vidovdanska nagrada opštine Lazarevac ove godine uručena je Kulturno-umetničkom društvu "Diša Đurđević" iz Vreoca za očuvanje i razvoj kulturno-umetničke baštine kolubarskog kraja i kulturnih tradicija naroda i narodnosti, kao i za podsticanje i negovanje umetničkih i kulturnih vrednosti.

Priznanja za stvaralaštvo mladih dobili su Andreja Belić, i Aleksandra Spasojević, učenici gimnazije, kao i Nađa Lazarević, učenica Tehničke škole "Kolubara".

Nagrada iz oblasti protivpožarne zaštite pripala je Milošu Živanoviću iz Brazilovice, komandiru Vatrogasno-spasilačke jedinice Lazarevac.

Svečanosti je prisustvovao predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, koji je najavio da će Gradska opština Lazarevac u narednom periodu biti veliko gradilište na kojem će biti završeni planirani infrastrukturni projekti i započeti novi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)