NOVI PARKOVI ZA ODMARANJE I IGRU: JKP "Zelenilo Beograd" uređuje zelene površine na devet lokacija u gradu

T.N.

16. 06. 2023. u 07:00

JAVNO komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" uređuje zelene površine i dečija igrališta na devet lokacija u gradu.

НОВИ ПАРКОВИ ЗА ОДМАРАЊЕ И ИГРУ: ЈКП Зеленило Београд уређује зелене површине на девет локација у граду

Gradsko zelenilo Novi Sad

Najviše se radi na obnavljanju parkova u opštinama Novi Beograd i na Zvezdari, a mašine su i u Rakovici, Savskom vencu, Starom gradu, Paliluli i Voždovcu.

Ekipe "Zelenila" najviše posla imaju na izgradnji dečjih igrališta na Novom Beogradu, gde se radi u Bulevaru Zorana Đinđića, dok će žitelji u Bulevaru Nikole Tesle dobiti novo igralište i kutak za odmor.

- JKP "Zelenilo Beograd" pored redovnog održavanja zelenih površina koje se obavlja svakodnevno, po već unapred utvrđenoj dinamici i usvojenom Programu, izvodi i investicione radove koji podrazumevaju sanaciju ili izgradnju različitih sadržaja na zelenim površinama - kažu za "Novosti" nadležni u ovom preduzeću. - Trenutno se radi na sanaciji staze i stepeništa u Vukasovićevoj ulici u Rakovici, gde će pored dečijeg igrališta biti urađen i teren za stoni tenis. Takođe, u opštini Voždovac izvode se radovi na izgradnji dečjeg igrališta, kao i deo koji je namenjen za odmor i rekreaciju.

Žitelji Takovske 22 dobiće nov parkić koji je namenjen za najmlađe sugrađane ovog dela opštine Palilula. Takođe, radovi se izvode i na Zvezdari između ulica Ulofa Palmea, Branka Ćopića, Koste Nađa, Mihaila Bulgakova, gde ekipe JKP "Zelenila Beograd" uređuju dečje igralište.

Kako su nam objasnili nadležni u ovom preduzeću, brzina izvođenja radova zavisi od lokacije i planirane dinamike, ali i od vremenskih prilika, jer su obilne padavine i raskvašen teren usporili izvođenje planiranih radova.

JKP "Zelenilo Beograd" održava oko 3.000 hektara javnih zelenih površina na teritoriji 10 centralnih gradskih opština.

KAKO su "Novosti" ranije pisale, pre nešto više od tri meseca, ekipe JKP "Zelenila Beograd" radile su na uređenju šetališta Lazaro Kardenas u bloku 70 na Novom Beogradu, zatim na rekonstrukciji parka kod Vojne gimnazije i izgradnji dečjeg igrališta i sportskog terena u Ulici Olge Alkalaj na Zvezdari. Radovi na ovim lokacijama i dalje traju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)