NA FESTIVAL NAUKE BESPLATNO: Organizatori manifestacije traže pomoć za održavanje ovog skupa na Sajmu

A. Z. K.

11. 05. 2023. u 12:43

FESTIVAL nauke koji je trebao da se održi prošle nedelje na Beogradskom sajmu, otkazan je zbog tragičnih događaja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

НА ФЕСТИВАЛ НАУКЕ БЕСПЛАТНО: Организатори манифестације траже помоћ за одржавање овог скупа на Сајму

Oksana Toskić

Organizatori su pozvali srpske i inostrane kompanije da im pomognu i tako zajedno omoguće đacima da besplatno posete ovu manifestaciju. U planu je da se ovaj festival organizuje od 17. do 19. maja na Sajmu.

Direktorka Festivala nauke Ana Petrović rekla je da imaju želju da ovogodišnja manifestacija bude besplatna za učenike i roditelje, ali da im je neophodna finansijska pomoć.

- Donacije bi nam pomogle da pokrijemo osnovne troškove produkcije - istakla je Ana Petrović. - Pola novca je već sakupljeno, oko 4.000.000 dinara, uz pomoć Beogradskog sajma kao koorganizatora i još nekoliko kompanija. Ovoj kampanji priključili su se i istaknuti pojedinci - Alek Kavčić, Miloš Biković i akademik Nenad Kostić i mnogi drugi.

Prema rečima organizatora, u vremenima krize važno je negovati empatiju, zajedništvo i pružiti podršku.

- Kao tim, koji duboko saoseća sa direktnim i indirektnim žrtvama tragedije, Festival nauke će zajedno sa stručnim partnerima u toku manifestacije u prostoru Sajma organizovati i besplatnu psihološku pomoć za đake, nastavni kadar i roditelje - saopštili su organizatori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)