DIREKTORKI SMENA ZBOG KRISTIJANA: Prosvetna inspekcija utvrdila nepravilnosti u radu u OŠ "Đura Jakšić""

T.N.

05. 05. 2023. u 18:00

DIREKTORKA Osnovne škole "Đura Jakšić", Tamara Jelić, smenjena je nakon što je Republička prosvetna inspekcija utvrdila da je došlo do propusta u radu, kada je direktorka na nepropisan način ustupila prostorije ove obrazovne ustanove za snimanje spota grupe "Crni Cerak" u komj se pojavljuje Kristijan Golubović.

ДИРЕКТОРКИ СМЕНА ЗБОГ КРИСТИЈАНА: Просветна инспекција утврдила неправилности у раду у ОШ Ђура Јакшић

Foto: Privatna arhiva

Ministar prosvete Branko Ružić naredio je da se postupi u skladu sa izvštajem inspekcije i da se direktorka škole na Kanarevom brdu rezreši dužnosti, a ona ima rok od pet dana da se izjasni o izveštaju koji joj je dostavila inspekcija Ministarstva prosvete.

"Republička prosvetna inspekcija nakon izvršenog nadzora u OŠ Đura Jakšić utvrdila je nezakonitosti u radu direktora škole i o tome obavestila ministra da su se stekli uslovi za razrešenje direktora primenom člana 128 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja", naveli su u Ministarstvu prosvete za Tanjug.

Naime, 20. aprila na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem su grupa "Crni Cerak" i Kristijan Golubović, snimali spot u učionici ove beogradske škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost