VIKEND U ZNAKU KARNEVALA: Na Zemunskom keju i Tašmajdanskom parku u subotu i nedelju Uskršnje slavlje

A. Z. K.

15. 04. 2023. u 07:05

U TAŠMAJDANSKOM parku tokom subote i nedelje biće održan šesti Uskršnji karneval. Ulaz za sve posetioce je besplatan, a roditelje i mališane očekuje bogat program tokom dva dana. Tokom vikenda i na Zemunskom keju biće održan karneval.

ВИКЕНД У ЗНАКУ КАРНЕВАЛА: На Земунском кеју и Ташмајданском парку у суботу и недељу Ускршње славље

Foto: Arhiva "Novosti"

Kako su najavili u opštini Palilula, koja karneval organizuje u sradanji sa udruženjem "Kultur Šok", manifestacija će biti otvorena od 11 do 19 časova. Posetioce očekuju mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj bini u parku, a kako je najavljeno, planirani su muzički i plesni nastupi, dečje predstave i performansi.

- Osim na bini, u parku će biti perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka - saopštili su u GO Palilula. - Mališane očekuje i osam celodnevnih radionica u kojima će moći da oprobaju u glumi, pesništvu, slikarstvu, sportu, pevanju i mnogim drugim interaktivnim sadržajima koji podstiču razvoj dece. Cilj ove manifestacije je promocija porodičnih vrednosti

HUMANITARNI BAZAR

U KARAĐORĐEVOJ ulici u Lazarevcu juče je održan Uskršnji bazar, koji je bio namenjen mališanima i njihovim roditeljima. Deca su bila u prilici da šaraju jaja i medenjake, a novac od kupovine šarenog uskršnjeg jajeta donira se u humanitarne svrhe. Osim zanimacija za najmlađe, cilj bazara je bio da se predstave zanatlije i umetnici. Lazarevčani su bili u prilici da pazare domaće proizvode.

Đaci palilulskih osnovnih škola i ove godine će se takmičiti u u izboru za najlepše oslikano jaje i najlepše ukrašenu korpu. Na ovaj način organizatori žele da podstaknu društvenu odgovornost kod dece, jer će najkreativniji radovi biti izloženi a posetioci će moći da daju donaciju. Prikupljeni novac namenjen je za humanitarne svrhe, a pobednici takmičenja odlučiće ko će dobiti prikupljena sredstva.

Na Zemunskom keju, tokom oba dana vikenda od 11 do 19 časova takođe će biti organizovan Uskršnji karneval. Kako su najavili u GO Zemun i ovde će biti organizovani brojni kreativni sadržaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)